Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home EHBO EHBO bij sportletsel

EHBO bij sportletsel

Sport en bewegen leveren een positieve bijdrage aan de volksgezondheid. Tijdens het sporten bestaat echter altijd de kans om geblesseerd te raken. Zo liepen in 2013 naar schatting 4,5 miljoen sporters in Nederland een sportblessure op. Op Spoedeisende Hulp afdelingen werden in 2013 130.000 sportletsels behandeld. Een breuk aan de hand of vingers, een polsbreuk en een verzwikte enkel kwam het meest voor.
(bron: VeiligheidNL, 2015)

Artikel delen?

bloedneus.png

​De 7 meest voorkomende sportletsels

Zorg dat je weet wat je moet doen bij de 7 meest voorkomende sportletsels. Bekijk de instructies hieronder.

voetbal.png

Oefen met andere sporters of met je teamgenoten EHBO bij sportletsel

Speciaal voor sporters en sportclubs is er de workshop EHBO sport. De workshop duurt slechts 3 uur en je oefent en leert de EHBO bij de meest voorkomende sportletsels. Ook is er voldoende ruimte voor antwoorden op jouw of jullie sportspecifieke vragen.

meld je aan.jpg 

Wil je de workshop graag op de locatie van jouw sportclub of vereniging? Dat kan ook. Je kunt vrijblijvend een aanvraag doen. Wij komen graag met je in contact om concrete afspraken te maken.

vraag aan.jpg 

Wat te doen bij sportblessures?

Een blessure oplopen is natuurlijk nooit leuk. De pijn kan veel verschillende oorzaken hebben. Soms ontstaan klachten geleidelijk. Of je hebt een pijntje dat verdwijnt wanneer je goed warm bent. Maar als de pijn die je hebt steeds erger wordt of helemaal niet meer weg gaat dan kan dit wijzen op overbelasting van je spieren of pezen.