Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Festivals "Dankzij het Rode Kruis kon ik toch naar Pinkpop"

"Dankzij het Rode Kruis kon ik toch naar Pinkpop"

​Martin van Lent (59) had zo’n last van zijn knie, dat hij twijfelde of een bezoekje aan Pinkpop er voor hem nog wel inzat. Toen hij hoorde dat er een EHBO-post was waar hij terecht kon als dat nodig was, durfde hij het toch aan.

Artikel delen?


MartinLent-EHBO-Pinkpop.jpg
  Martin en zijn vrouw bij de EHBO-post. (Foto: Edo Tams)

"Ik gleed uit toen ik mijn scooter parkeerde. Hierbij liep ik grote wonden op mijn knie op en ik scheurde de spier onder mijn knieschijf en bij mijn hiel. In het weekend zou ik naar Pinkpop gaan, maar ik twijfelde eraan of dat wel verstandig was. De pijn was zo heftig. Ik kon mezelf niet eens aankleden. Ik heb nagevraagd bij de organisatie van Pinkpop of er een goede EHBO-post aanwezig was, waar ik zo nu en dan mijn knie kon koelen en kon uitrusten. Ze verzekerden mij dat dat het geval was. Met een gerust hart ging ik toen naar Pinkpop samen met mijn vrouw.

Ik mocht zo lang blijven zitten als ik wilde

Tijdens de optredens zat ik meestal op tribunes en lage bankjes, maar mijn knie begon toch erg zeer te doen. Wel vier keer moest ik langs de EHBO-post van het Rode Kruis om mijn knie te koelen. De vrijwilligers gingen heel professioneel te werk. Ze waren snel en boden mij tegelijkertijd een luisterend oor. Heel prettig. Ze controleerden ook of mijn knie bloedde, maar dat was gelukkig niet het geval. Ik mocht zo lang blijven zitten bij de EHBO-post als ik wilde. Zo kon ik goed uitrusten en weer op kracht komen om het festival te kunnen beleven.

Dankzij hen heb ik kunnen genieten van de bands

Ik vind het knap van Rode Kruis-vrijwilligers dat ze zoveel optredens missen tijdens zo'n festival, omdat ze anderen willen helpen. Gelukkig gingen ze zelf wel af en toe naar een optreden. Dat moet kunnen, vind ik. Dankzij hen heb ik kunnen genieten van de bands waarvoor ik kwam: Walk to the earth en Rammstein. Die optredens waren heel gaaf.”​ 

Ga terug naar onze festivalpagina