Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Activiteiten Bijzondere Vakanties Accommodaties

Accommodaties

J. Henry Dunant 

Welkom aan boord! Op de J. Henry Dunant kunt u genieten van een zorgeloze vakantie. U ziet het landschap aan u voorbijtrekken en geniet ondertussen van het comfort en de luxe van een echt cruiseschip.
 
Twee keer per week legt de J. Henry Dunant vroeg in de middag aan in een van de havenstadjes die we bezoeken. U kunt dan lekker gaan winkelen, een terrasje pakken of een museum bezoeken. Een vrijwilliger zal u vergezellen, maar u kunt natuurlijk ook alleen of met een reisgenoot op stap.
 
Heeft u geen zin om eropuit te gaan? Dan kunt u bijvoorbeeld zonnebaden aan dek of uw kapsel onder handen laten nemen bij de kapsalon. Ook kunt u een kijkje nemen in de souvenirshop. Daar vindt u vast leuke cadeautjes voor de thuisblijvers. Elke avond verzorgen onze koks voor u een uitgebreid diner en één keer per week verwennen we u met een extra feestelijk diner. Op dinsdag, woensdag en vrijdag wordt het diner opgevolgd door een avondvullend entertainmentprogramma
 
De vrijwilligers en onze bemanning zorgen dat het u aan niets ontbreekt.

Hotel IJsselvliedt 

In Gelderland, aan de rand van Wezep, ligt op het landgoed IJsselvliedt het gelijknamige hotel.
Het bijna tweehonderd jaar oude herenhuis wordt omringd door tweehonderd hectare grond met boerderijen, tuinen, visvijvers en bossen. Uw verblijf hier is een combinatie van natuur, cultuur en pure verwennerij. En dat allemaal in een sfeervolle omgeving die nog de ambiance van vervlogen dagen uitademt.
 
Het hotel en het omringende landgoed hebben alle ingrediënten in zich voor een geslaagde vakantie.
De omgeving leent zich uitstekend voor tochtjes in de natuur. Met een rolstoel, te voet, met een duofiets of zelfs per kano begint uw ontdekkingstocht al zodra u de voordeur achter u sluit. In de nabije omgeving kunt u veel uitstapjes maken: winkelen in Apeldoorn, een bezoek aan paleis Het Loo of een wandeling door Giethoorn. Blijft u liever een dagje in het hotel? Laat u dan eens verzorgen door de schoonheidsspecialiste of breng een bezoek aan de sauna en de zonnebank. U kunt ook een partijtje jeu de boules spelen of even bijpraten in het prieel of de oranjerie. De vakantieweek wordt afgesloten met een gezamenlijk slotdiner in het restaurant. 

Hotel De Valkenberg  

Op de heuvelrand van de Oost-Veluwezoom, vlak bij Arnhem, staat sinds 1834 het schilderachtige landhuis De Valkenberg. De prachtige bosrijke omgeving waar nog reeën en dassen leven en het weidse uitzicht over de IJssel en Rheden, maken dit monumentale pand tot een vakantieoord
bij uitstek. Bovendien leent de omgeving zich uitstekend voor het maken van uitstapjes.
 
Hotel De Valkenberg ligt op een uitgestrekt landgoed en biedt u volop mogelijkheden tot ontspanning. U kunt erop uit met een fiets, of wandelen over de rolstoelvriendelijke paden in de omgeving. Het hotel beschikt over een zwembad, dat geheel toegankelijk is voor mensen met een functiebeperking. Verder zijn er volop mogelijkheden voor excursies en uitstapjes. Zoals winkelen in gezellige steden in de buurt of bezoekjes aan leuke musea. ’s Avonds verzorgen wij een verrassend programma voor u met bijvoorbeeld een muzikaal optreden of een dansavond. U sluit de vakantie af met een gezamenlijk diner.  

Hotel de Paardestal

Heeft u altijd al eens willen slapen in een authentieke paardenstal? Dit is uw kans. Aan de rand van de bossen op landgoed De Valkenberg, verscholen tussen de bomen, ligt Hotel De Paardestal. Tot 1995 was dit bijgebouw van hotel De Valkenberg ook echt in gebruik als paardenstal. Inmiddels is het omgetoverd tot een mooie accommodatie met een intieme, ongedwongen sfeer en van alle gemakken voorzien. Bovendien kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het nabij gelegen hotel van het Nederlandse Rode Kruis “De Valkenberg”, zoals het restaurant en het verwarmde zwembad.