Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Activiteiten Bijzondere Vakanties Mee als gast Algemene informatie

Algemene informatie

​​​Wilt u mee met een Bijzondere Vakantie?​ Dan kunt u zich zelf aanmelden bij de afdeling Reserveringen of via de vakantiecoördinator van een Rode Kruis afdeling bij u in de buurt.​

Deze coördinator kan u veel informatie geven over de vakanties en zal uw ondersteunen bij de aanvraag. Uiteraard kunt u ook zelf rechtstreeks contact opnemen met onze afdeling Reserveringen. Deze gegevens vindt bij het onderdeel contact of in onze vakantiebrochure.

Wenst u hulp van de vakantiecoördinator bij uw aanmelding?

 • U maakt een afspra​ak met de vakantiecoördinator voor een bezoek bij u thuis.
 • ​Wanneer u een afspraak heeft, komt de coördinator bij u thuis en geeft u informatie over ons vakantieaanbod.
 • Tijdens dit gesprek kunt u vertellen wat u verwacht van de vakantie en wat uw specifieke wensen zijn.
 • Als u inderdaad wilt deelnemen aan een vakantie van het Rode Kruis en de vakantiecoördinator heeft mogelijkheden, dan vullen jullie samen een aanmeldingsformulier in. Hierop geeft u aan welke zorg en hulpmiddelen u nodig heeft en of u alleen of samen met een bekende op vakantie wilt.
 • De plaatselijke Rode Kruis afdeling regelt vervolgens de hele aanvraag. U heeft er dus zelf bijna geen werk aan.
 • Een zorgvakantie wordt niet vergoed vanuit het basispakket. Indien u een aanvullende verzekering heeft - wordt er mogelijk een vergoeding verstrekt. Dit kan een vastgesteld bedrag zijn of een bepaald percentage van de kosten. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering staat vermeld of u recht heeft op een vergoeding. Hierbij worden ook de voorwaarden vermeld om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Arrangement

Alle vakanties van het Rode Kruis zijn op basis van het volgende arrangement opgesteld:

 • De prijzen zijn op basis van vol pension. Dit betekent dat ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen bij de prijs.
 • De prijzen zijn inclusief koffie en thee. Overige dranken - aan de bar - dient u zelf te betalen.
 • De prijzen zijn inclusief avondprogramma's.
 • De prijzen zijn inclusief begeleiding naar 2 excursies. Eventuele entree en consumpties zijn hierin niet meegenomen.
 • De prijzen zijn inclusief verzorging. Geïndiceerde zorg wordt gedeclareerd bij uw zorgaanbieder of bij een PGB van u als gast.
 • De prijzen zijn op basis van een tweepersoonskamer. Dit betekent dat u de kamer deelt. Desgewenst kunt u ook van een eenpersoonskamer gebruik- maken.

Afwijkend aantal overnachtingen

 • Voor de vakanties van het Rode Kruis op het vakantieschip J. Henry Dunant en hotelaccommodatie IJsselvliedt vertrekt u op maandagmiddag en komt u thuis op zaterdagochtend. In totaal bent u vijf nachten weg.
 • Voor de vakanties van het Rode Kruis in de hotelaccommodaties De Valkenberg en De Paardestal vertrekt u op maandagmiddag en komt u thuis op vrijdagochtend. In totaal bent u vier nachten weg.

​Annuleringsverzekering

​Op het moment dat uw vakantie is bevestigd is het verstandig ook direct een annuleringsverzekering af te sluiten. Als u onverhoopt moeten annuleren, dient u direct contact op te nemen met de accommodatie waar u geboekt heeft en met uw verzekeringsmaatschappij waar u de annuleringsverzekering heeft afgesloten. Bijzondere Vakanties boekt uw betaalde reissom niet terug.

De annuleringsverzekering dient u binnen 7 dagen na ontvangst van de factuur af te sluiten. Dit kunt u zelf doen of met behulp van de vakantiecoördinator. Op de website van De Europeesche​ kunt u direct een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten. Voor vragen over de annuleringsverzekering kunt u rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice van De Europeesche via 020-6515253.