Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Activiteiten Bijzondere Vakanties Mee als gast Financiën

Financiën

Mogelijk kom je in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming in jouw deelnemersbijdrage. 

Deze geldt overigens voor jou als deelnemer en niet voor jouw eventuel​e begeleider. Daarvoor bestaan verschillende mogelijkheden, te weten:

  1. Jouw zorgverzekeraar
  2. Jouw gemeente (bijzondere bijstand)
  3. Gastenfonds Rode Kruis
  4. Diverse fondsen
  1. Zorgverzekeraar

Een aantal ziektekostenverzekeraars bieden – afhankelijk van de verzekeringsvorm - een vergoeding in de aanvullende pakketten voor een vakantie met het Nederlandse Rode Kruis. Om precies te weten of dit voor jou ook geldt adviseren wij om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar of de polisvoorwaarden hierop na te lezen. Het is bekend dat ook gedurende het kalenderjaar dergelijke vergoedingen kunnen wijzigen. Informeer goed en tijdig om teleurstelling hierin te voorkomen. Op onze website vind je een overzicht van mogelijke vergoedingen door de zo​rgverzekeraars.

  1. Bijzondere bijstand

Ontvang je een WWB-uitkering van jouw gemeente? Dan kun je wellicht een beroep doen op de Bijzondere Bijstand. Neem hiervoor contact op met de gemeentelijke Sociale Dienst in jouw woonplaats.

  1. Gastenfonds van het Rode Kruis

Je kunt een aanvraag indienen bij het Gastenfonds van onze organisatie indien jouw financiële situatie de betaling van de volledige reissom niet toelaat. Een aanvraag hiertoe dien je samen met jouw aanmeldingsformulier op te sturen. Daarbij ontvangen wij graag een kopie van jouw jaarinkomen en een kopie van jouw betaal- en spaarrekening.

  1. Diverse fondsen

Naast het Gastenfonds van het Rode Kruis zijn er andere fondsen die jou financieel kunnen ondersteunen als je op vakantie wilt. Misschien ben je lid van een kerk en kun je daar een bijdrage krijgen. Voor meer informatie kun je terecht bij plaatselijke hulpverleningsorganisaties, zoals​ maatschappelijk werk. 

Klik hier​ voor een overzicht van de verschillende fondsen waar een beroep op kan worden gedaan.​