Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Activiteiten Bijzondere Vakanties Mee als vrijwilliger Vrijwilliger Chiel van Loon (63)

Vrijwilliger Chiel van Loon (63)

Gepensioneerd

 

Verpleger Chiel "Mijn dochter ging vrijwilligerswerk doen en toen dacht ik: waarom ga ik dat ook niet doen? Ik begon in het restaurant van de J. Henry Dunant, het vakantieschip van het Rode Kruis. Hierna heb ik wel eens de receptie gedaan en toen zei de leiding: 'Jij kan ook zo in de zorg'. Ik werkte bij de afdeling personeelszaken van een organisatie voor boerders en tuinders, dus van oorsprong kom ik helemaal niet uit de verpleging. Bij het Rode Kruis heb ik een interne opleiding gevolgd, speciaal voor vrijwilligers. Je leert dan over tilliften en rolstoelen en hoe je mensen het beste kunt helpen en verzorgen. In de loop der jaren ben ik al heel wat keren mee geweest op het schip. Bij de tiende keer ben ik gestopt met tellen. Het bevalt me steeds beter!"

Veel steun voor vrijwilligers

"Het is intensieve zorg, zeker tijdens de jongerenweken, want zij zitten bijna allemaal in een rolstoel en hebben veel zorg en hulp nodig. Ik ben hier voor hen. Om de gasten echt een bijzondere vakantie van het Rode Kruis te bieden. Het goede is dat je als vrijwilliger veel steun krijgt, je staat er niet alleen voor."

Stagiai​rs begeleiden

"​Dit jaar werk ik als begeleider van de stagiairs. Die stagiairs zijn stuk voor stuk heel gemotiveerd. Het is geweldig om met zo'n enthousiast team te werken. Ik kan dit iedereen aanraden. Je leert er veel van, je hoort de mooiste verhalen en je doet iets goeds voor een ander. Ik had veel eerder als vrijwilliger moeten beginnen."​