Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Activiteiten Bijzondere Vakanties Mee als vrijwilliger Vrijwilliger Christa Wieringa (48)

Vrijwilliger Christa Wieringa (48)

Verpleegkundige zwakzinnigenzorg, woonbegeleidster

 

Christa Wieringa"Ik ben alweer veertien jaar vrijwilliger op de J. Henry Dunant. Varen is mijn ding, iedere dag op een andere plek. Ik voel me hier vrij. Ik doe zowel ouderenweken als de jongerenreis. Meestal draai ik twee weken per jaar mee. Het is elke keer weer anders."
 

Leerzaam​

"Ik zie hier andere ziektebeelden en doe ander werk als verpleegkundige dan in mijn gewone werkomgeving; een katheter plaatsen, een blaas spoelen. Ik leer er dus ook veel van. En we doen hier dingen die bij ons in de instelling niet kunnen, want daar hebben we te weinig mensen voor."

​Genieten van blije mensen

"Hier is het elke avond rock en roll. Vooral tijdens de jongerenweek geldt: hoe gekker hoe beter. We gooien elkaar nat met waterballonnen en stoppen ijsklontjes in elkaars nek.​ Als het mooi weer is, gaan we ook wel eens zwemmen in de rivier. We zoeken een ondiep stukje water op, het schip gaat voor anker en dan kan het feest beginnen.  Dan gaat de loopplank het water in, zetten we de gasten op een postoel, zwemvest aan, reddingsboeien erbij en dan zo het water in. Ook super is het varen met het kleine bootje, het gaat dan niet eens om het varen zelf, maar juist om hoe geweldig de gasten het vinden. Prachtig. Vrijdagavond is het helemaal groot feest. We doen karaoke en dan vloeien de eerste tranen. Ik ben na zo'n week helemaal kapot, maar het is de moeite waard. Ik geniet van de vrolijke gezichten en de blije mensen."