Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Activiteiten Bijzondere Vakanties Mee als vrijwilliger Het dagprogramma

Het dagprogramma

​​​

​Maandagochtend 9:30 – 12:30 uur

De vrijwilligers komen aan. Tijdens de briefing zal blijken dat het iedereen deze week eigenlijk dezelfde functie heeft: die van sfeermaker. Een onvergetelijke vakantie voor de gast staat centraal.  Na de praktische informatie krijgen de vrijwilligers de kans om elkaar te leren kennen.


Dinsdagochtend 7:30 uur

Na een korte overdracht van de nachtdienst worden de gasten geholpen met opstaan en aankleden. Heeft iemand niet zo'n goede dag? Dan is het geen probleem om nog even lekker te blijven liggen en een ontbijtje op bed te nuttigen. Haast bestaat deze week niet. Daarna worden de bedden recht getrokken de kamers aan kant gemaakt.


Dinsdag, de rest van de dag

7:30 – 9:30 uur
Het ontbijtbuffet wordt beneden geserveerd. Waar vrijwilligers vaste gasten hebben voor het helpen met opstaan en naar bed brengen, mengen ze zich na het ontbijt tussen alle gasten.

9:30 uur
De ochtendexcursie start. Een deel van de groep gaat mee op excursie, begeleid door de vrijwilligers. Een ander deel van de groep blijft 'thuis' en geniet van de omgeving, volgt een workshop of brengt een bezoek aan de schoonheidsspecialiste. De thuisgebleven vrijwilligers zorgen voor de drankjes en een gezellig praatje, wandeling of spelletje.

12:00 - 13.30 uur
Tijd voor het lunchbuffet. De gasten van de ochtendexcursie druppelen weer binnen. Na de lunch start de middagexcursie.

17:30 - 19:15 uur
Alle gasten zijn weer in huis. Terwijl de ervaringen van die dag worden uitgewisseld, genieten gasten en vrijwilligers van het geserveerde diner.

20:00 uur
Om de avond vindt er een speciaal entertainmentprogramma plaats. Belangrijkste taak van de vrijwilliger? Zorgen voor gezelligheid​.

21:00 - 23.00 uur
Twee aan twee helpen de vrijwilligers de gasten naar bed. Elke vrijwilliger heeft een vaste gast toegewezen gekregen om te helpen met opstaan en naar bed gaan. Die hulp is afgestemd op de behoefte van de gast. Uitkleden, wassen, toiletbezoek of eventueel met behulp van de tillift de gast in bed tillen, alles is mogelijk. De vrijwilligers die voor het eerst meegaan, krijgen extra begeleiding.