Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Activiteiten Bijzondere Vakanties Mee als vrijwilliger Informatie voor verpleegkundigen

Informatie voor verpleegkundigen

​​​Om deze Bijzondere Vakanties voor mensen met een beperking mogelijk te maken, is de inzet van vrijwillige verpleegkundigen hard nodig. ​


N
atuurlijk kun je daarbij altijd een beroep doen op onze geschoolde beroepskrachten die op elke locatie aanwezig zijn. Dus meld je nog vandaag bij ons aan en maak een Bijzondere Vakantie mogelijk voor onze gasten !

Wat doet een Verpleegkundig Vrijwilliger?

Als verpleegkundig vrijwilliger heb je een verantwoordelijke en dankbare taak. Je stuurt een team van medewerkers aan en fungeert voor hen en voor onze gasten als vraagbaak. 's Morgens zorg je dat de medewerkers de gasten wekken, wassen en aankleden en zie je erop toe dat de kamers van de gasten schoon en netjes blijven.

Als verpleegkundig vrijwilliger voer je verpleegtechnische handelingen uit. Zo is het jouw verantwoordelijkheid dat de mensen de juiste medische zorg en medicijnen krijgen. Na het ontbijt vergezel je onze gasten wanneer ze op excursie gaan. 's Avonds zorg je dat de gasten naar bed worden begeleid. Zo nodig voer je opnieuw verpleegtechnische handelingen uit.

Afhankelijk van de locatie kun je je ook opgeven als verpleegkundig nachthoofd of als algemeen verpleegkundige. In dat laatste geval heb je geen leidinggevende taken. Het belangrijkste is dat je​ onze gasten een zorgeloze en comfortabele vakantie biedt!   

 

Ben je student? Vrijwilligerswerk is goed voor je CV! 

Liever een zwaardere leidinggevende functie? 

Ben je verpleegkundige en wil je graag een leidinggevende functie met meer verantwoordelijkheid in jouw taken? Dan zijn de functies verpleegkundig unithoofd of verpleegkundig nachthoofd op het vakantieschip de J. Henry Dunant misschien iets voor jou. Je stuurt dan niet alleen een team met zorgvrijwilligers aan, maar een speciale unit, bestaande uit verpleegkundigen, ziekenverzorgenden  en medewerkers zorg.

​Specialistische verpleegkundigen

Onze accommodaties bieden plaats aan gasten met diverse soorten medische indicatie. We zijn dan ook regelmatig op zoek naar verpleegkundigen die ervaring hebben met intensieve zorg, dialyse of beademingsapparatuur. Heeft u die ervaring en heeft u interesse voor deze speciale weken. Dan kunt u dat aangeven op het aanmeldingsformulier. 


Klik op een van de functies voor meer informatie: