Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Activiteiten Bijzondere Vakanties Mee als vrijwilliger Vrijwilliger Sandra van Wijk

Vrijwilliger Sandra van Wijk

​Theaterdocente en theatermaker, zorgvrijwilliger hotel ​IJsselvliedt

 

Sandra van Wijk"Mijn moeder is vaste vrijwilligster in hotel IJsselvliedt. Zo maakte ik als kind al kennis met dit prachtige hotel. Het is er thuiskomen voor mij: ik speel er voor clown en Kerstman, geef theaterworkshops. Maar mijn voornaamste bezigheid is toch die paar weken per jaar helpen in de zorg. Fantastisch vind ik dat!"


Ontspanning doet gasten goed

"De persoonlijke verzorging gaat voor mij eigenlijk vanzelf. ​Daarnaast is het zó leuk om te zien wat een beetje ontspanning met onze gasten doet. Zo maakte ik een kanotocht met een gast die eerst nogal stug en sceptisch leek. In de kano deed ze me onverwacht haar verhaal. Daarna, terug in het hotel, kreeg ik me toch een dikke pakkerd!"

Plezier en voldoening

"Wat de Bijzondere Vakanties mij geven? Plezier, wijsheid, voldoening! Een enorme hoeveelheid mensenkennis door alle verhalen en emoties die ik hier met anderen deel. Fysiek ben ik na een vakantieweek  behoorlijk afgedraaid. Maar mentaal sta ik dan weer op scherp. Ik kijk na zo'n week weer met een frisse blik naar mijzelf en mijn eigen levensdoelen."​