Home Onze hulp Het Rode Kruis bij u in de buurt Sociale activiteiten

Sociale activiteiten

​Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Wereldwijd en om de hoek. In Nederland doen zich gelukkig zelden grote rampen voor. Desondanks staan we altijd paraat om direct hulp te verlenen. In geval van een calamiteit of een ramp, kunnen we in korte tijd duizenden vrijwilligers mobiliseren. Om in tijden van nood direct en effectief hulp te kunnen verlenen is aanwezigheid, zichtbaarheid en verankering in wijken, buurten, dorpen en steden van groot belang.

 

Onze 30.000 vrijwilligers, waarvan ongeveer de helft sociale hulp vrijwilligers, waarborgen verspreid over heel Nederland deze lokale verankering. Dit doen zij onder andere door het inzetten van sociale hulp activiteiten waarbij het bevorderen van zelfredzaamheid centraal staat.

Activiteiten

Hierbij een paar voorbeelden van activiteiten die we organiseren:

Bij jou in de buurt

Ben je benieuwd wat we bij jou in de buurt organiseren? Neem dan contact op met een Rode Kruis afdeling bij jou in de buurt.

Doneer direct en steun het Rode Kruis Start je eigen actie en help een ander!  Aanmelden nieuwsbrief Word nu ook vrijwilliger Volg het Rode Kruis via Twitter Volg het Rode Kruis op Google + Volg het Rode Kruis op LinkedIn