Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Activiteiten Zelfredzaamheid Hulp aan ouderen

Hulp aan ouderen

​​​​​​​​​Je moet er toch niet aan denken dat je na een val in huis uren moet wachten op hulp? Toch overkomt het veel meer ouderen dan je denkt. En zij weten niet wanneer er iemand te hulp zal schieten. Het Rode Kruis helpt ouderen te voorkomen dat zij in een noodsituatie komen. Bijvoorbeeld met de Contactcirkel, Het Rode Kruis aan huis en 'Sterk door je netwerk.​

De Contactcirkel 

ContactcirkelWie merkt het op als er iets met jou aan de hand is? Buren, familie? Veel ouderen kunnen niet zomaar terugvallen op hulp. Het Rode Kruis heeft overal in het land Contactcirkels opgezet. Eén telefoontje per dag om te vragen of alles goed gaat, voelt voor veel ouderen als een wereld van verschil. Vind jij dit een goed initiatief? Klik hier​ en doneer direct. 

Het Rode Kruis aan huis

Het Rode Kruis aan huis Het vloerkleed dat opkrult, of een drempel die in de weg ligt. Het zijn de onveilige situaties in huis die we allemaal wel kennen als we denken aan ouderen. Vrijwilligers van het Rode Kruis komen aan huis​ om ouderen te helpen de risico's in huis te verkleinen. Zo helpen we onveilige situaties te voorkomen. Vind jij dit een goed initiatief? Klik hier en doneer direct. 

Sterk door je netwerk 

Cursus 'Sterk door je netwerk'  

Op wie kun jij altijd rekenen? Je kunt misschien wel tien échte vrienden noemen en dan is er altijd nog je vriendenkring op Facebook. Voor veel ouderen is zo'n netwerk niet vanzelfsprekend. Het Rode kruis helpt ouderen een netwerk op te bouwen waar ze in een noodsituatie op terug kunnen vallen.Vind jij dit een goed initiatief? Klik hier​en doneer direct.​

​Bij jou in de buurt​

​Ben je benieuwd wat we bij jou in de buurt organiseren? Neem dan contact op met een Rode Kruis afdeling bij jou in de buurt.

Help ons helpen​

Ben jij enthousiast over het werk dat we doen? En wil je ons steu​nen? Klik ​hier en doneer direct.Zo kunnen we nog meer ouderen helpen!

quote-rkaanhuis.png

 

​​contactcirkel-quote.png
Button_DoneerNu.png ​​