Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Burgerhulp Ready2Help Nieuws en acties

Nieuws en acties

​​​​Ready2Helpers worden geregeld gevraagd in actie te komen voor het netwerk. Hieronder een overzicht van nieuwsfeiten, hulpacties, oproepen, verhalen en andere activiteiten van de afgelopen tijd.

meisje.jpg

Ready2Help zoekt in Delft mee naar vermiste man

28 november 2016 - Afgelopen weekend zijn 24 Ready2Helpers in actie gekomen om samen met de politie te zoeken naar de vermiste Richard Hogervorst uit Delft. De vermiste man is na de zoekactie nog niet aangetroffen. Wel heeft de recherche na deze zoekactie kunnen uitsluiten dat hij zich in het gebied bevindt waar gezocht is. 

Lees het nieuwsartikel

Ook tijdens je verjaardag aan het werk

2 november 2016 - Helpen, dat doen we gewoon. En dat doet Ready2Help al bijna 2 jaar op flexibele basis als de situatie daar om vraagt.​ Op 1 november bestond het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis 2 jaar. In die twee jaar hebben we ruim 200 hulpacties gedaan. En ook op onze verjaardag werkten we gewoon door! 

Lees het nieuwsartikel​​​​

Wie zijn de R2H'ers?​

1 november 2016 - Ready2Help is een netwerk van vrijwilligers dat wordt ingezet bij noodsituaties. ​Het burgerhulpnetwerk bestaat vandaag precies 2 jaar. Inmiddels zijn er ruim 37.000 'Ready2Helpers'. H​et netwerk is al meer dan 200 keer ingezet. 

Lees het nieuwsartikel

Ready2Help bij EHBO- post voor vluchtelingen

27 oktober 2016 - In de identificatiestraat voor vluchtelingen in Rotterdam is een Eerste Hulp post ingericht. Ready2Help’ers met EHBO diploma of BIG registratie worden structureel ingezet voor hulp en verzorging van vluchtelingen die in Nederland arriveren.

Ready2Help bij internationale hulpactie Rode Kruis hulpverlenerskleding voor Letland, Oekraïne en Nepal

14 oktober 2016 - 'Oude' Rode Kruis werkkleding wordt gegeven aan drie Rode Kruis verenigingen in Letland, Oekraïne en Nepal. De vrijwilligers van deze buitenlandse zusterorganisaties verlenen vaak onder barre omstandigheden intensieve hulp zonder dat ze daar degelijk op zijn gekleed. Ze kunnen deze beschermende, warme en ventilerende kleding goed gebruiken. Voordat de kleding verscheept kan worden, moet er nog van alles gebeuren: inzamelen, sorteren, tornen (verwijderen van de Nederlandse logo’s) en het verpakken (transport-klaar maken).

Ready2Help na orkaan Matthew in Haïti

4 oktober 2016 - Ready2Helpers helpen online bij het vergelijken van satellietbeelden van voor en na de orkaan in Haïti om zo de getroffen gebieden in kaart te brengen. Met deze informatie kan de hulpverlening ter plekke beter en efficiënter geboden worden.

Ready2Help bij vermissingen

8 Juli 2016 - De Politie eenheid Rotterdam en Ready2Help’ers actief bij twee praktijkoefeningen: zoeken bij urgente vermissingen. Als het gaat om een urgente vermissing kan de inzet van Ready2Help’ers, aangestuurd door de politie, aanzienlijk bijdragen aan het snel en efficiënt verlopen van het zoekproces

Lees het nieuwsartikel

Ready2Help bij Tracing

​5 september 2016 - Sinds juli zet het Rode Kruis de Tracing-bus in voor bevordering van contactherstel en –behoud van vluchtelingen, asielzoekers en hun familieleden. Tot nu toe hebben 15 enthousiaste Ready2Helpers in Limburg en Oost-Brabant ondersteuning geboden aan tracingteams.

​Lees het nieuwsartikel​

​Ready2Help bij hitte

27 augustus 2016 - Tijdens een hittegolf ligt het aantal sterfgevallen 10% hoger dan normaal, dat zijn 200 mensen per week. Een groot deel hiervan is te voorkomen. Daarom ging een team van Ready2Helpers naar een groep senioren in een wooncomplex in Dordrecht om te kijken hoe het met ze gaat en om onder andere water, chips, bouillon en zoute dropjes uit te delen.

Lees het nieuwsartikel

R​eady2Help bij wateroverlast Asten

3 juni 2016 - Het Rode Kruis roept burgerhulpnetwerk Ready2Help op om vanmiddag te helpen bij wateroverlast in Asten. 

Lees het nieuwsartikel

Ready2Help na de aardbeving in Ecuador

Zoals je wellicht weet, is er op dit moment grote vraag aan noodhulp voor de slachtoffers van de aardbeving in Ecuador. Jij als R2H’er kan hier ook je steentje bijdragen, ook al is het buiten de landsgrenzen.

Wat kan jij doen?

Ready2Help bij hoogwater

6 januari 2016 - Ready2Help is een samenwerking aangegaan met het Waterschap Drents Overijsselse Delta om Ready2Helpers in te schakelen bij het leggen van zandzakken op het Kampereiland als er hoogwater dreigt. Alle Ready2Helpers die wonen in de betreffende regio kunnen hiervoor opgeroepen worden.
Lees hier meer over Ready2Help bij hoogwater.

Ready2Help de voedselbanken

17 december 2015 - Ook dit jaar zetten veel regionale omroepen zich weer in om houdbaar voedsel in te zamelen voor de voedselbanken. Dit jaar leverde actie Samen voor de Voedselbank 2,8 miljoen euro op. Een aantal Ready2Helpers leverde een fysieke bijdrage door in Den Haag en Amsterdam te helpen bij het bij het verzamelen, sorteren en inpakken van de enorme hoeveelheid potten, blikken en pakken met voedsel.
Lees op metronieuws.nl meer over de opbrengst van de actie.

Ready2Help vluchtelingen

10 februari 2016 - Zo gaat een Ready2Help actie in het centrale magazijn in Apeldoorn

8 december 2015 - Rode Kruis lanceert Refugee Buddy App waar Ready2Helpers aan bijgedragen hebben

20 november 2015 - Emoties bij 100ste Ready2Help inzet

1 november 2015 - Eén jaar Ready2Help:

 

 

 

29 oktober 2015 - Ready2Helpers vertellen hun verhaal

24 september 2015 - 20.000ste Aanmelding Ready2Help

23 september 2015 - Ready2Helpers in Utrecht doen hun verhaal:

 

 
11 september 2015 - Ready2Helpers vragen wat vluchtelingen nodig hebben

 

September 2015 - Ready2Helpers gaan aan de slag in de verschillende opvangcentra in het land. Zo zijn er vertalers Arabisch ingezet om te helpen bij de zogenaamde needs assessments, waarin vluchtelingen is gevraagd wat zij precies nodig hebben. Ook wordt er geholpen met het opruimen, schoonmaken en neerzetten van bedden. Bij onze Welkom Winkels in ondermeer Tilburg, Goes en Utrecht worden er spullen ingenomen, gesorteerd en ingepakt door Ready2Helpers. Voor Ter Apel werven we verpleegkundigen en medische specialisten binnen ons burgerhulpnetwerk. 
Lees hier meer over de hulp van Ready2Help aan vluchtelingen.​

​Ready2Help bij hitte​

1 juli 2015 - Ready2Help stuurt een e-mail aan alle deelnemers om hen te attenderen op de mogelijke gevaren van het extreem warme weer in Nederland en hoe daarmee om te gaan: voor jezelf en voor kwetsbare mensen in je eigen omgeving. Het bericht bevat diverse links naar webpagina's met meer informatie over extreme hitte en naar de EHBO-app van het Rode Kruis. 
Lees hier meer over Ready2Help bij hitte.

Ready2Help Nepal

30 april 2015 - Ready2Help attendeert alle deelnemers op de mogelijkheid om zich praktisch in te zetten voor de getroffenen van de aardbeving in Nepal. Ready2Helpers kunnen aan een crowdmapping-project deelnemen, waarbij vrijwilligers over de hele wereld satellietbeelden van vóór en ná de ramp vergelijken en beoordelen, om locaties te vinden waar hulp hard nodig is.
Lees hier meer over Ready2Help Nepal.

Ready2Help praktijkoefening

14 maart 2015 - Om te weten te komen of Ready2Help tijdens een ramp ook echt werkt en of de deelnemers daadwerkelijk in actie komen bij een noodsituatie, organiseert het Rode Kruis een grote praktijkoefening in Dordrecht. Er wordt geoefend met het telefonisch oproepen van de Ready2Helpers, met het verlenen van concrete hulp zoals het vullen en sjouwen van zandzakken en het opruimen van een woonwijkje na een storm. Tegelijkertijd oefent het Rode Kruis met het online beantwoorden van hulpvragen uit het fictieve getroffen gebied.
Lees hier meer over de praktijkoefening, bekijk het (beeld)verslag en lees de evaluatie.