Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Burgerhulp Ready2Help Ready2Help bij hitte

Ready2Help bij hitte

Hitte is verraderlijk. Het brengt risico's met zich mee, in het bijzonder voor de meest kwetsbaren onder ons. Weliswaar betreft het hier geen ramp, maar vanuit het gedachtegoed van Ready2Help kun je op een aantal simpele manieren de gevolgen van hitte beperken.

1 juli 2015 - Nederland zucht momenteel onder extreem warm weer. Het CBS heeft berekend dat tijdens een hittegolf per week ongeveer 200 personen meer dan gemiddeld komen te overlijden in Nederland. Dat is 10% meer dan het normale sterftecijfer. Ouderen, kinderen, zwangere vrouwen, verstandelijk beperkten, chronisch zieken en ook sporters en evenementenbezoekers lopen extra risico tijdens hitte.

WAT KAN JE DOEN?
Voor jezelf:
Drink voldoende water, vermijd zware inspanning tussen 12 en 16 uur, zorg voor goede ventilatie en leg eventueel een verkoelende natte handdoek in je nek.
Voor kwetsbare mensen in je eigen omgeving:
Attendeer hen op dezelfde zaken die voor jezelf van belang zijn. Laat ze weten dat je in de buurt bent om eventueel een handje te helpen.

WAAR KAN JE MEER INFORMATIE VINDEN OVER EXTREME HITTE?

Lees meer over de voorbereidingen op hitte en wat te doen bij zonnebrand, warmte-uitslag, hitte-uitputting, zonnesteek of hitteberoerte.
Download de hitte-checklist van het Rode Kruis.
Download de EHBO app van het Rode Kruis, deze is gratis beschikbaar voor Android, Apple en Windows smartphones.
 
VIND JE DIT NUTTIGE INFORMATIE?

De extreme hitte van dit moment is geen acute noodsituatie, maar het vraagt wel om extra alertheid voor elkaar. Ready2Help is een netwerk van hulpbereide mensen die klaar staan wanneer het nodig is. We zijn daarom benieuwd naar jouw mening als (aspirant) Ready2Helper: wat vind je ervan dat we je in deze situatie attenderen op wat je kunt doen, nuttig of niet? Stuur een e-mail naar ready2help@redcross.nl.