Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Burgerhulp Ready2Help Ready2Help bij hoogwater

Ready2Help bij hoogwater

​Het Rode Kruis en het Waterschap Drents Overijsselse Delta werken samen door Ready2Helpers in te schakelen voor het leggen van zandzakken op het Kampereiland, als er hoogwater dreigt. Alle Ready2Helpers die wonen in de betreffende regio kunnen hiervoor opgeroepen worden.

kei_brigade_wdod.jpg

(foto: Waterschap Drents Overijsselse Delta)

 

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (ontstaan uit een fusie tussen waterschap Reest en Wieden en Waterschap Groot Salland) beschikt over een eigen pool van vrijwilligers, genaamd de KEI Brigade, die opgeroepen wordt bij een hoogwaterdreiging.

Afgesproken is dat de hulp van Ready2Helpers inschakeld wordt als er niet voldoende vrijwilligers zijn om de zandzakken te leggen. Als het het water op het Zwartemeer een peil van 0.50+ NAP bereikt, krijgt de KEI Brigade een vooralarmering. Bij een waterpeil van 0.70+ NAP worden de leden daadwerkelijk opgeroepen.

Het is moeilijk te voorspellen wanneer deze situatie zich eventueel zal voordoen en of de hulp van Ready2Helpers dan nodig is. Als het gebeurt, worden zij zoals gebruikelijk via hun mobiele telefoon opgeroepen door het netwerk van Ready2Help.

Ready2Helpers die niet kunnen, of niet willen helpen met zandzakken leggen, kunnen de oproep simpelweg weigeren. Dit heeft geen gevolgen voor hun verdere deelname aan Ready2Help.