Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Humanity House

Humanity House

​​​Zelden stonden op zoveel plekken op de wereld mensen elkaar naar het leven. Tientallen miljoenen mensen hebben hun huis verlaten, weg van gevaar en op weg naar een onzekere toekomst. Het Humanity House maakt humanitaire thema’s invoelbaar en inspireert mensen om een positieve bijdrage te leveren aan een leven in vrede en vrijheid voor iedereen.

Humanity House.jpg 
 
Het museum en platform zorgt dat thema's als noodhulp, vluchtelingen, mensen en rechten in conflict en oorlog bespreekbaar worden vanuit het menselijk oogpunt. Door verhalen te delen via beeld, beleving, debat, muziek en gesprek verhoogt het Humanity House het bewustzijn, waardoor mensen geïnspireerd worden om in beweging komen. 

 
Iedereen kan immers direct of indirect een positieve bijdrage leveren aan anderen die leven in onmenselijke omstandigheden. Het Humanity House is voor iedereen interessant en heeft voor jongeren (10-18  jaar),  studenten (18-25 jaar) en iedereen die maatschappelijk betrokken is een speciaal aanbod.

 
Het Humanity House is vijf jaar geleden opgericht door het Rode Kruis. Het Humanity House werkt samen met nationale en internationale organisaties, heeft permanente en tijdelijke exposities, biedt educatieve programma’s en een ontmoetingsplek waar lezingen en debatten worden gehouden. Zowel offline als online faciliteert het ontmoetingen tussen deskundigen, professionals en geïnteresseerden.
Bekijk voor het volledige aanbod de website van het Humanity House​.
 
HH_logo_ondertitel_NL_RGB.jpg