Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Noodhulp Noodhulp in Nederland Power to the People Dagvoorzitter

Dagvoorzitter

Annette van Trigt

Annette van Trigt_dagvoorzitter.jpgAnnette is al jarenlang een vertrouwde verschijning op radio en televisie. Voordat van Trigt begon aan haar omroeploopbaan, studeerde ze af aan de Pedagogische Academie in Bennebroek. Ze begon met radio maken in 1979 bij Veronica met haar eerste radioprogramma Kletskop, destijds door circa twee miljoen mensen beluisterd op de woensdagmorgen. In het programma interviewde ze Bekende Nederlanders. Voor televisie interviewde ze menig popster voor Countdown.

In 1988 stapte van Trigt over naar de VARA. Ze ging er ook voor televisie werken, zo presenteerde ze o.a. TV Magazine met Felix Meurders. Drie jaar lang maakte ze op de zaterdagmorgen het radioprogramma "Bal op 't dak" met gasten uit sport en media.

In 1989 ging van Trigt werken voor Studi​o Sport als anchor en verslaggever. Ze presenteerde menig evenement, zoals de Olympisc​he Spelen en Europese en Wereldkampioenschappen Voetbal. Ze was onder meer te zien in het Sportjournaal met de Champions League en op de zaterdagavond met het Eredivisie voetbal.

Voor de radiorubriek: "Met het oog op morgen" was ze bijna 10 jaar lang één van de vaste presentatoren. Voor NOS Aktueel presenteerde ze in 1​995 en 200​0 SAIL en deed ze verslag van de zonsverduistering in Frankrijk en de verkiezingsavond van de Provinciale Staten. Van 2002 tot 2004 was van Trigt anchor van het 6 uur NOS Journaal.

Tegenwoordig ontplooit ze haar journalistieke activiteiten voor haar mediabedrijf: "Annette van Trigt Productions". Als producent maakte ze twee series "Politie te Paard" in 2010-2011. In 2012 maakte ze in "Met MAX mee op Campagne" portretten van de politieke lijsttrekkers in aanloop naar de verkiezingen en afgelopen jaar een documentaire over 11 Stedenwinnaar Jeen van den Berg: "Jeen 85!". Daarnaast produceert ze bedrijfsfilms en is ze een ervaren dagvoorzitter.​​