Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Noodhulp Hulp voor vluchtelingen Over de actie

Over de actie

​​Wereldwijd zijn 60 miljoen mensen op de vlucht. Dit aantal is nog nooit zo hoog geweest. Hulp is dus dringend nodig. Lees hier waarom wij in actie komen  om de vluchtelingen te helpen.

Waarom deze actie?

Wereldwijd zijn bijna 60 miljoen mensen op de vlucht voor conflicten en geweld. Dit aantal is nog nooit zo hoog geweest. Zij hebben dringend hulp nodig: water, voedsel en medische zorg. Het Rode Kruis wordt soms gedwongen keuzes te maken, omdat er niet genoeg geld is. Hierdoor moeten we kiezen; minder mensen helpen, een kortere periode helpen of halve voedselpakketten uitdelen. Wij willen ervoor zorgen dat we dit soort keuzes niet hoeven te maken. Daarom doen we een beroep op alle mensen in Nederland ons te helpen.​

Hoeveel geld komen jullie tekort?

 

Dat loopt op tot meer dan 200 miljoen euro in en om conflictgebieden over de hele wereld.​

 
Moeten we geen politieke oplossing vinden in plaats van geld in te zamelen?
Ja, er moeten politieke oplossingen gevonden worden voor de vele conflicten in de wereld maar hulp is ook nodig. Als Rode Kruis bieden we levensreddende hulp aan mensen in nood. Maar tegelijkertijd roepen we overheden en strijdende partijen op om ook hun verantwoordelijkheid te nemen om een politieke oplossing te vinden. Dat doen we in de conflictgebieden zelf en in internationale fora.

 
Kan ik spullen sturen?
We kunnen ons voorstellen dat je graag spullen wilt sturen. Er zijn specifieke goederen nodig en een aantal verzamelplaatsen in het land. Lees hier hoe je het beste spullen kunt geven.

Hoe kan ik geld geven?

Ontzettend fijn dat je een donatie wilt doen voor de vluchtelingen. Geld geven kan op verschillende manieren. Lees hier hoe je kunt doneren en wat er daarna met het geld gebeurt.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt op verschillende manieren helpen, bijvoorbeeld door een actie te organiseren of door vrijwilligerswerk te doen. Je kunt natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken.​