Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Noodhulp Hulp voor vluchtelingen Rode Kruis lanceert de Refugee Buddy App voor vluchtelingen

Rode Kruis lanceert de Refugee Buddy App voor vluchtelingen

​​​​​In november 2015 lanceerde het Rode Kruis de Refugee Buddy App voor vluchtelingen. Met deze app kunnen zij alles over hun verblijf in Nederland te weten komen.

Artikel delen?

Artikel delen?

RBA-hulp-voor-vluchtelingen.jpgHet Rode Kruis maakt een app speciaal voor vluchtelingen: de Refugee Buddy App. Deze app voorziet vluchtelingen tijdens de eerste periode van hun verblijf in Nederland  van informatie over hun verblijfplaats, faciliteiten in de buurt en relevant nieuws. Aangekomen in Nederland hebben veel vluchtelingen vaak geen idee waar ze zich bevinden, hoe hun procedure er verder uit ziet, waar in de buurt de kerk of de moskee is, hoe de gezondheidszorg in Nederland werkt, et cetera. Het Rode Kruis wil daarom gebrek aan informatie opvullen met de Refugee Buddy App.

Vluchtelingen worden zelfredzamer met Refugee Buddy App

Door de Refugee Buddy App App bij aankomst in Nederland te installeren zullen de vluchtelingen minder onzeker zijn, bovendien worden de zelfredzamer. In de app is bijvoorbeeld informatie te vinden over praktische zaken rondom de asielprocedure, verkeer en vervoer, medische voorzieningen en de cultuur in Nederland. "Ik vind deze app erg belangrijk. Als een vluchteling aankomt in een nieuw land voelt het soms net alsof hij of zij in de jungle is", zegt Semereab Zeratsion gevlucht uit Eritrea.