Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Noodhulp Voedselhulp Voedselhulp en het Rode Kruis

Voedselhulp en het Rode Kruis

Het Rode Kruis stimuleert zijn vrijwilligers om meer hulp te organiseren voor de Voedselbanken. De vraag aan de Voedselbanken overstijgt momenteel het aanbod.

Het Rode Kruis heeft aandacht voor honger in Nederland: een situatie waarin honderdduizenden mensen niet in staat zijn zichzelf of hun familie te voeden. Op dit moment organiseren een aantal Rode Kruis-afdelingen hulp aan hun lokale voedselbank. Bijvoorbeeld met voedsel of met logistieke steun.

 

Samenwerking met de Voedselbank

Het Rode Kruis bekijkt in geval van een noodsituatie altijd eerst of een andere partij niet beter in staat is om de hulp te leveren. In dit geval zijn dat de Voedselbanken. Met het toenemend aantal cliĆ«nten, wordt het voor de Voedselbanken steeds moeilijker om aan de grote vraag naar voedsel te kunnen voldoen.

Voedselhulp van het Rode Kruis

Lokale Rode Kruis-afdelingen en de Rode Kruis-studentendesks helpen de voedselbanken. De hulp kan per Rode Kruis-afdeling verschillen en zal afgestemd zijn op de specifieke behoefte van de plaatselijke Voedselbank. Bijvoorbeeld: 

  • Voedingsmiddelen inzamelen.
  • Fondsen werven waarvan voedsel gekocht kan worden.
  • Hulp bij facilitaire en logistieke taken.
 

"Mensen hebben niet voldoende variatie in hun voedselpakket"

Tijdelijke hulp

Het Rode Kruis springt bij, nu de nood in Nederland hoog is, maar zal zich terugtrekken als de situatie weer gestabiliseerd is en de Voedselbank de situatie weer aankan.