Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Extreme droogte in Afrika
Home Hulp wereldwijd Noodhulp bij rampen Droogte in Afrika Blij met niks voor Afrika

Blij met niks voor Afrika

Verschillende Bekende Nederlanders doen op dit moment niks voor Afrika en wij als Rode Kruis zijn daar blij mee. Het geld dat de BN´ers namelijk overhouden door iets niet te doen, doneren zij via giro 7244 aan ons. En wij kunnen het goed gebruiken nu er door extreme droogte hongersnood is in Afrika. 

YfkeSturmFiets.jpg

Waxen

 Comedian Martijn Koning liet bijvoorbeeld zijn borsthaar niet waxen om geld uit te sparen voor het Rode Kruis. Topmodel Yfke Sturm nam de fiets in plaats van de taxi naar haar werk en ook Bobbi Eden liet de auto een dagje staan. Het geld dat zij en vele andere bekende en minder bekende Nederlanders zo uitgespaard hebben, maakten ze over op giro 7244 en dat komt goed uit.

Hongersnood

We kunnen donaties namelijk goed gebruiken nu er in grote delen van Afrika een hongersnood heerst. 42 miljoen mensen hebben er op dit moment niet genoeg te eten. En dat aantal zal oplopen naar 60 miljoen als we niet gauw iets doen. De droogte in Afrika blijft door natuurverschijnsel El Niño namelijk maar aanhouden. Oogsten mislukken daardoor,  er is onvoldoende drinkwater beschikbaar en vee sterft.
We moeten iets doen en zijn dus blij met iedereen die niks doet voor Afrika.

Lees hier meer over de droogte in Afrika

Artikel delen?