Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Noodhulp bij rampen Droogte in Afrika Persoonlijke verhalen uit Namibië

Persoonlijke verhalen uit Namibië

#DroogteAfrika - Hele families in Namibië lijden onder de mislukte oogsten door de extreme droogte. John kon vroeger anderen nog van voedsel voorzien, nu heeft hij ook niks meer. Lina heeft niks te eten voor haar en haar blinde en dove moeder.


 

Artikel delen?

John Kasito_portret Namibie.png
 John met zijn dochtertje Selma. (Foto: Thea Rabe / Norwegian Red Cross)

​John Kasito​

John Kasito (4​4 jaar) is leider van het dorp One-Thika in Namibië. Naast hem staat zijn 4 jaar oude dochter Selma. Hij maakt zich veel zorgen over de komende maanden waarin geoogst moet worden. De laatste 2 jaar heeft het dorp met onregelmatige regenval te maken gehad, waardoor er veel oogsten faalden. Mensen uit het dorp kwamen bij John langs voor eten omdat hij het grootste veld heeft. Maar nu is hij niet in staat mensen te helpen omdat zijn oogst ook slecht zal zijn. 
 
Lina Thomas_portret Namibie.png
 Lina weet niet hoe ze voor zichzelf en haar blinde, dove moeder moet zorgen. (Foto: Thea Rabe / Norwegian Red Cross)

Lina Homas

Dit jaar heeft Lina Homas (58 jaar) geen enkele oogst in de regio Oskikoto in Namibië. Ze leeft daar samen met haar 84-jarige moeder Wilka. Lina plant niks meer, want dat heeft geen zin. Ze is compleet afhankelijk van de overheid en ze hoopt dat ze basisvoedsel krijgt. Naast het probleem dat Lina en Wilka niet kunnen oogsten, is Wilka doof en blind. Lina moet haar de hele dag verzorgen en kan haar nu bijna geen eten geven. 
 

Jij kunt iets doen!

Wil jij ons helpen meer projecten op te zetten in Afrika om de mensen te ondersteunen die lijden door de droogte? Of wil je andere projecten steunen? Geef dan aan onze donatiemodule.