Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Noodhulp bij rampen Stille rampen Filippijnen: overstromingen

Filippijnen: overstromingen

Doe ook een gift

Editha 403.jpg

"De storm nam alles. Mijn man, mijn kinderen, mijn huis en mijn inkomen."

Editha, Filippijnen

NRC bijlage_COVER los def.jpg 

  • ​Land: Filippijnen
  • Thema: Stille ramp
  • Probleem: overstromingen door tropische stormen

In 2011 werd Zuidoost-Azië getroffen door de ergste overstromingen in 60 jaar.  In de hele regio werden meer dan 11 miljoen getroffenen. Oorzaak was de combinatie van zware moessonregens en tropische storm Washi. Ook gebieden die normaal gevrijwaard blijven van tropische stormen, werden zwaar getroffen. De lokale bevolking was hier niet goed op voorbereid. Een jaar later sloeg tropische storm Pablo in hetzelfde gebied toe. De mensen die nog maar nauwelijks tijd hadden gehad om hun levens weer op te bouwen, werden opnieuw met natuurgeweld geconfronteerd.

De Filippijnen worden elk jaar getroffen door tropische stormen en overstromingen. Het is geen nieuws meer. Maar voor de lokale bevolking zijn de gevolgen rampzalig.

Dit doen wij

We evacueren de lokale bevolking wanneer storm op komst is. Gewonden bieden we EHBO, we voorzien de getroffen bevolking van voedsel, water, medicijnen en tijdelijk onderdak. Verder werken we nauw samen met de bevolking om ervoor te zorgen dat ze voorbereid zijn op een volgende ramp.