Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Noodhulp bij rampen Stille rampen Madagascar: overstromingen

Madagascar: overstromingen

Doe ook een gift
Madagascar.jpg
Doneer direct en steun het Rode Kruis Start je eigen actie en help een ander!  Aanmelden nieuwsbrief Word nu ook vrijwilliger Volg het Rode Kruis via Twitter Volg het Rode Kruis op Google + Volg het Rode Kruis op LinkedIn
Land: Madagascar
Thema: Stille ramp
Probleem: Overstromingen
 
Madagascar werd in 2012 getroffen door de tropische storm Giovanna. Zware windstoten en overstromingen verwoestten grote delen van het eiland. Meer dan 100 mensen vonden de dood en zeker 300.000 mensen werden getroffen.

Weinig media-aandacht

Vanaf het begin krijgt de ramp op Madagascar weinig media-aandacht. Maar ook als rampen de voorpagina’s van de krant niet halen, staan we klaar voor mensen in noodsituaties. Direct na de ramp kwamen lokale Rode Kruis-hulpverleners in actie in de zwaarst getroffen districten Brickaville, Vatomandry en Antananarivo. De afgelopen maanden hebben zij hulp verleend in de vorm van onderdak, schoon water, voedsel en medische zorg.

Het Rode Kruis helpt zolang het nodig is

Madagascar lijkt door de wereld te zijn vergeten - maar niet door ons. Voor tienduizenden families in de tentenkampen is elke dag nog steeds een beproeving. Het Rode Kruis blijft helpen zolang het nodig is, waar het nodig is.