Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Onrust in het Midden-Oosten Geweld in Syrië Onze hulp in Syrië Schoon drinkwater

Schoon drinkwater

​Als gevolg van het aanhoudende geweld in Syrië is de infrastructuur in het land erg aangetast. Noodzakelijke diensten zoals toegang tot veilig drinkwater zijn vernietigd of aangetast. Hierdoor lopen miljoenen mensen een gezondheidsrisico.

Schoon drinkwater

De hulp van het Rode Kruis om mensen van schoon drinkwater te voorzien heeft in sommige plaatsen te lijden onder het geweld. Maar het blijft belangrijk om ook in deze regio’s mensen te voorzien van schoon drinkwater. Want bacteriën in het water kunnen zorgen voor verschillende darmproblemen, waaronder acute diarree. Dit kan fataal zijn, vooral voor kleine kinderen en ouderen. Het is ontzettend belangrijk dat hulp geboden blijft worden.
 
Maar naast deze vorm van hulp, voorziet het Rode Kruis ook in extra water door dit rond te brengen met trucks op plaatsen waar momenteel geen leidingen zijn. Ook het verstrekken van gebotteld water aan gevluchte groepen mensen wordt door het Rode Kruis gedaan.

Bouw van sanitaire voorzieningen

Het Rode Kruis houdt zich in Syrië ook bezig met de bouw van sanitaire voorzieningen in scholen en andere publieke locaties waar gevluchte mensen worden opgevangen. De faciliteiten daar moeten uitgebreid worden om de stroom mensen aan te kunnen. Douches, aparte toiletten voor dames en heren en verwarmingspunten om de strenge winter door te komen worden allemaal door het Rode Kruis aangelegd.
 
In de 2e helft van 2013 bereikte het Rode Kruis 20 miljoen mensen met water en sanitatie.