Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Onrust in het Midden-Oosten Geweld in Syrië Open your heart

Open je hart voor de slachtoffers in Syrië!


Twee jaar geleden barstte in Syrië het geweld los. De mate van het geweld en het aantal slachtoffers zijn ongekend groot. Helpen is niet eenvoudig maar wel mogelijk. Met zo´n 11.000 vrijwilligers helpt het Rode Kruis de slachtoffers met voedselpakketten, schoon drinkwater, dekens en medische hulp.
 
Op 7 maart 2013 is het Rode Kruis gestart met de campagne ‘OPEN YOUR HEART’. Zo vragen we aandacht voor de meer dan 4 miljoen mensen in Syrië die ongewild slachtoffer zijn geworden en dringend hulp nodig hebben. Ook jij kunt helpen! 

HOE JIJ KUNT HELPEN & VERTEL HET VOORT

Het Rode Kruis roept alle Nederlanders op om hun hart te openen en een gebaar te maken voor de slachtoffers in Syrië.
  1. Plaats op Facebook of Twitter een foto van jezelf met je handen in hartvorm, tag het Rode Kruis en plaats hierbij de tekst:
    ♥OPEN YOUR HEART♥ for the people in Syria! Join me! Deel jouw hart met een foto en doneer via giro 6868 of sms OPENYOURHEART naar 4333 (€3,00). Voor meer info: www.rodekruis.nl/OPENYOURHEART​  
  2. Stuur je foto naar OPENYOURHEART@redcross.nl​
    Iedere week plaatsen we een speciale 'OPEN YOU HEART clip'. Hiervoor maken we een selectie van de ingezonden foto’s én de foto’s van BN’ers die deze actie ondersteunen.*  
  3. Download hier de OPEN YOUR HEART omslagfoto als (tijdelijke) facebook omslagfoto. Zo kan je al je vrienden overhalen de slachtoffers in Syrië te steunen.

DONEER & HELP DE SLACHTOFFERS IN SYRIË DIRECT 

Alle giften, groot of klein helpen het Rode Kruis om ter plaatse mensen te helpen. Voor 10 euro geef je een gezin een voedselpakket dat o.a. bestaat uit rijst, olie, bonen, gist, tarwebloem, suiker en zout. Help mee en: 
  1. Doneer op giro 6868 t.n.v. Het Nederlandse Rode Kruis
  2. Sms OPENYOURHEART naar 4333 (€3,00) 
  3. Koop hier een limited edition OPEN YOUR HEART t-shirt, tas of romper

WAT GEBEURT ER MET JE DONATIE & MEER INFORMATIE

​Wil je meer weten wat het Rode Kruis en de Syrische Rode Halve Maan concreet doen in Syrië? Kijk hier!
 
​​
syrie-openyourheart-site.jpg

*Door je foto in te sturen geef je het Rode Kruis toestemming je foto voor de clip te gebruiken. ​​​