Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Opsporing van familie Blokkade Gaza

Blokkade Gaza

Het Rode Kruis wil dat Israël de blokkade van de Gaza-strook opheft. Het heeft een verwoestende impact op de 1,5 miljoen burgers die in Gaza leven.  opsporen-van-familie-gaza-content.jpg

De blokkade van de Gaza-strook duurt al drie jaar waardoor alle kansen op economisch herstel in de kiem worden gesmoord. De kwaliteit van de gezondheidszorg in Gaza heeft een ongekend dieptepunt bereikt en de voortdurende werkloosheid, armoede en het oorlogsgeweld eisen nog altijd een zware tol onder de bevolking.

Het Rode Kruis betreurt het tragische verlies van levens van burgers en de schade als gevolg van de militaire operatie van Israël op 31 mei tegen een vloot op weg naar Gaza. De vloot, bekend onder de naam Freedom Flotilla, was een hulpkonvooi van zes internationale schepen. De schepen waren onderweg naar de Gazastrook om hulpgoederen te leveren, iets wat volgens Israël illegaal is. Door de militaire interventie kwamen zeker 19 mensen om het leven. Ook raakten 36 opvarenden gewond.

Het Rode Kruis zorgde er in de eerste plaats voor dat de overlevenden die op de vloot zaten weer in contact kwamen met hun familie.