Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Voorbereiding op rampen Rode Kruis Prinses Margriet Fonds Rampenvoorbereiding Samenwerking

Samenwerking

 PRINSES MARGRIET FONDS

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

Het Rode Kruis werkt op het gebied van het reduceren van risico’s en preventie nauw samen met andere hulporganisaties. Het Nederlandse Rode Kruis doet dat binnen ‘Partners for Resilience’ (Resilience betekent veerkracht of weerbaarheid).  

Binnen Partners for Resilience werken de volgende organisaties samen: Het Nederlandse Rode Kruis, het Internationale Rode Kruis Klimaatcentrum, Care Nederland, Cordaid, en Wetlands International. Samen zijn we op dit gebied in negen landen actief. Deze groep hulp- en ontwikkelingsorganisaties werkt ook aan risicoreductie en preventie in opdracht van en gefinancierd door de Nederlandse overheid. De andere Partners For Resilience-acitiviteiten worden uit eigen middelen van de betrokken organisaties gefinancierd. 

Lokale overheden

Buiten Nederland werken we samen met lokale Rode Kruis- en Rode Halve maanverenigingen en met lokale en regionale overheden. In internationaal verband werken we nauw samen binnen de IFRC (de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen). 

Neutraal

Het Rode Kruis neemt overigens altijd een neutrale positie in, kiest nooit partij in conflicten en verleent hulp aan mensen zonder onderscheid te maken in geloof, politieke overtuiging, etniciteit of afkomst.