Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Voorbereiding op rampen Projecten Samenwerking ECHO

Samenwerking ECHO

echo project 2.JPG

 

loudspeakers.jpg 

 

reddingswerk.JPG 

Het Nederlandse Rode Kruis werkt samen met het Vietnamese Rode Kruis om dorpen in rampgevoelige gebieden beter voor te bereiden om met natuurrampen om te gaan. Deze benadering werkt erg goed en veel dorpen in Vietnam zijn geholpen door deze projecten. We richten ons vooral op de capaciteitsopbouw van onze Vietnamese zusterverenignig. Zodat personeel en vrijwilligers daar  goed in staat zijn om zelfstandig te werk te gaan. Dit capaciteits-opbouwwerk in Vietnam wordt sinds 2007 ondersteund door The European Commissions Humanitarian Aid and Social Protection department (ECHO).

Succesvolle afsluiting

Recentelijk hebben we het laatste door ECHO gefinancierde project goed afgesloten. Het project is succesvol geweest met het opzetten van een relevante methode om op dorpsniveau overheid en burgers samen te laten werken met het analyseren van hun situatie en het plannen van haalbare activiteiten om weerbaarder te worden tegen rampen. Evacuatieplannen zijn gemaakt, infrastructurele aanpassingen werden gedaan, lokale rampenteams opgeleid, reddingsboten, zwemvesten, reddingsboeien en ander relevante materialen zijn nu beschikbaar in de dorpen. Rode Kruis gedelegeerde Paul van der Laan zegt hierover: “Het is fantastisch wat er allemaal tot stand is gekomen, maar zelf vind ik het mooiste resultaat de gedragsverandering van passief naar actief samenwerken om rampen het hoofd te bieden en uiteindelijk de impact van rampen op de gemeenschap te minimaliseren”.

Rampenmanagement

In samenwerking met het Spaanse Rode Kruis bouwden we in dit project ook aan rampenmanagement op provinciaal niveau. Dit traject wordt in de komende jaren verder uitgebouwd. Na vele jaren van goede samenwerking sluiten we in 2014 ons kantoor in Vietnam. Het Vietnamese Rode Kruis is nu de belangrijkste organisatie in Vietnam die op dorpsniveau samen met de gemeenschappen werkt om hun capaciteit op te bouwen.

echo project.JPG