Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Voorbereiding op rampen Rampenoefening scholen Indonesië

Rampenoefening scholen Indonesië

Aardbevingen zorgen jaarlijks voor veel slachtoffers in Indonesië. Kinderen zijn extra kwetsbaar tijdens zo'n aardbeving. Kom daarom nu in actie voor rampenoefening op scholen in Indonesië, zodat kinderen weten wat zij moeten doen vóór, tijdens en na natuurgeweld.

pmf-car2-content.jpg 

Voor €10.000 kan het Rode Kruis in zeven dorpen kinderen les geven in rampen. Het bedrag wordt besteed aan de training van vrijwilligers en het ontwikkelen van het lesmateriaal.

Met jouw hulp kunnen we samen met het Indonesische Rode Kruis kinderen onderwijs geven over natuurgeweld. Het interactieve spel "Riskland", simulatieoefeningen en competities leert schoolkinderen wat zij moeten doen als er gevaar dreigt.

De kinderen krijgen daarnaast trainingen in eerstehulpverlening, jeugdgezondheid en leiderschap. Kinderen weten dan wat ze moeten doen op het moment dat er een ramp plaatsvindt, op school, maar ook thuis. Daarmee kunnen ze ook andere mensen helpen tijdens rampen. Waarom wachten met hulp tot de ramp plaatsvindt? Laat natuurgeweld geen ramp worden.