Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Onvergetelijke dag voor gehandicapten in Valencia

Onvergetelijke dag voor gehandicapten in Valencia

Een bezoek aan een mooi museum, struinen door historische straatjes of een terrasje pakken op een warme vakantiebestemming. Voor veel mensen een jaarlijks evenement, maar wat als je gehandicapt bent en in een rolstoel zit? Dan is het vaak moeilijk om met het vliegtuig te reizen. Daarom organiseert het Rode Kruis, samen met de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) en reisorganisatie TUI Nederland, op vrijdag 23 september een dagtocht naar Valencia voor ruim 70 chronisch zieken en gehandicapten.

 
Vorig jaar werd de Rode Kruisvlucht voor de 40e en laatste keer georganiseerd in samenwerking met Martinair. Met de steun van KLM en TUI kan de bijzondere vlucht voor chronisch zieken en gehandicapten dit jaar opnieuw plaats kan vinden. Peter Hartman: “De gasten van het Rode Kruis heten wij van harte welkom bij ons aan boord. Wij realiseren ons heel goed dat het niet altijd even gemakkelijk is om te reizen met een lichamelijke beperking en het spreekt voor zich dat wij alle moeite doen om iedere passagier een prettige reis te bezorgen. Het is onze expertise wereldwijd mensen met elkaar te verbinden”.
 
Ook voor het Rode Kruis, dat al jaren aangepaste vakanties biedt voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen, is deze reis uniek. De organisatie is KLM en TUI zeer erkentelijk voor hun bijdrage, waarmee de traditie van deze speciale vlucht voortgezet kan worden. Steven van der Heijden, CEO TUI Nederland: “We zijn vereerd dat we voor het voortzetten van deze bijzondere dagtocht zijn gevraagd. We willen ons als marktleider op vakantiegebied graag inspannen om mensen voor wie vakantie helemaal niet zo vanzelfsprekend is, een geweldige dag te bezorgen. Samen met KLM gaat dat ongetwijfeld lukken.” Om de gasten tijdens de dagtocht de juiste zorg te kunnen bieden gaan er twee artsen en zes verpleegkundigen van het Rode Kruis mee.
 
Dit jaar gaat de reis voor het eerst naar Valencia. Eerder reisden de Rode Kruis-gasten naar onder andere Orlando, Mallorca, Wenen, Praag, Dublin en Parijs.
 
Het Rode Kruis
Het Rode Kruis komt op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om eenzaamheid te verlichten. In Nederland helpen ruim 18.000 vrijwilligers van het Rode Kruis 55.000 vereenzaamden en chronisch zieken en gehandicapten met zogenaamde ´vriendendiensten´, zoals huisbezoeken, oppashulp, internetles, coaching en het opzetten van telefooncirkels. Jaarlijks genieten zo´n 6500 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis- vakantiehotels. 
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
--------------------------------------------------------------------
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanna Emmering, persvoorlichter van het Rode Kruis, Mobiel: +31- 6-51840708, Mail: hemmering@redcross.nl, of Merlijn Stoffels, persvoorlichter van het Rode Kruis, Mobiel: +31-6-54918481, Mail: mstoffels@redcross.nl
 
De families komen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Overijssel en Drenthe