Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Als bedrijf Golftoernooi 2010

Golftoernooi 2010

      Met dank aan Twopine Media

De baan op voor Mappa Mondo  

Het was voor veel binnendruppelende deelnemers een hartelijk weerzien. Natuurlijk werden er ook steelse blikken geworpen op de tafel met de naamkaartjes van Bekend Nederland. Enkele weken voor aanvang van het toernooi konden de deelnemers aangeven met welke coryfee uit sport, politiek en amusement zij graag een flight deelden. Klinkende namen als Guus Hiddink, Piet Schrijvers, Karel van de Graaf en Rode Kruis ambassadeur Humberto Tan wisten 54 deelnemers te trekken. Het bedrag dat zij vervolgens voor de flight neertelden, kwam geheel ten goede aan Mappa Mondo, het opvanghuis van het Rode Kruis voor ernstig zieke kinderen.

Paplepel

Eén van de motoren achter de organisatie, oud-voetballer Sietze Veen, is vandaag een bijzonder drukbezet man. Na alle voorbereidingen bemoeit hij zich ook nog graag met de laatste klusjes die geklaard moeten worden En iedereen schiet hem nog even aan voor een vraag of een praatje. Hij maakt er geen probleem van. “Extra inspanningen voor het goede doel zijn geen enkel bezwaar. En zeker voor het Rode Kruis, een organisatie die ik met de paplepel ingegoten heb gekregen. Mijn ouders zeiden altijd: ‘als je iets wilt doen voor een goed doel, doe dan het Rode Kruis'." En dat doet hij ook. Hij heeft alles in het werk gezet om er een geweldige dag van te maken en daar is hij dan ook zeker in geslaagd.

Nuttig en aangenaam

Intussen zit de sfeer er goed in. Humberto kreeg niet alleen de lachers op z’n hand toen hij bekende eigenlijk helemaal geen goede golfer te zijn. Als Rode Kruis ambassadeur kent hij de Mappa Mondo-huizen goed en wist vol verve te vertellen over dit goede doel waar de sportliefhebbers zich vandaag voor zouden inzetten. Na deze pakkende introductie slaan enkele deelnemers alvast een beetje in, weer anderen nemen even de tijd om een kop koffie te nuttigen en kennis te maken met de medegolfers. “Als je dan toch iets wilt doen voor het goede doel, dan is dit wel een hele leuke manier”, lacht één van de nieuwe deelnemers.
 
Het nuttige met het aangename verenigen blijkt een gemene deler van de dag. Vooral ook het weerzien van oude bekenden. Dat blijkt ook na een vragenrondje langs een aantal bekende Nederlanders. Zo gaf Neerlands bekendste voetbaltrainer Guus Hiddink aan dat hij elke dag van de week wel kon vullen met aanvragen voor dit soort activiteiten. Maar een verzoek van Sietze voor het Rode Kruis kon hij niet negeren. In zijn tijd als trainer bij PSV heeft hij ook Mappa Mondo leren kennen en draagt het een warm hart toe.

Winnaars

Traditiegetrouw werd de dag afgesloten met een diner buffet bij sterrenrestaurant Niven. Dit moment werd meteen aangegrepen om de gesponsorde prijzen aan de verschillende winnaars uit te reiken. De allergrootste winnaar was natuurlijk Mappa Mondo, dat na afloop van de dag €30.000,- op de rekening mocht bijschrijven. Rode Kruis directeur Cees Breederveld, die zelf ook meespeelde nam verheugd de cheque in ontvangst.
 

Deze bibliotheek bestaat niet meer of bevat geen afbeeldingen. Selecteer een andere bibliotheek.