Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Als bedrijf Partners Coop Rode Kruis Fonds Activiteiten in jouw buurt

Activiteiten in jouw buurt

Coop en het Rode Kruis willen er samen voor zorgen dat kwetsbare mensen zijn voorbereid op noodsituaties. Op acute, bijzondere situaties zoals een grootschalige elektriciteitsuitval, maar ook op een ongeluk tijdens een klusje in huis.​​

ehbo-op-maat-615.jpg 

Met het Coop Rode Kruis Fonds organiseren we bijvoorbeeld EHBO op maat: een cursus speciaal voor kwetsbare groepen als slechtzienden. Foto: Raymond Rutting.

 

Het Coop Rode Kruis Fonds wil de betrokkenheid van bewoners bij hun buurt vergroten. Betrokken bewoners helpen eerder anderen bij een noodsituatie. Activiteiten van het Rode Kruis zorgen ervoor dat mensen leren het risico op een noodsituatie te verkleinen en hoe zij in geval van nood hulp in de buurt kunnen inschakelen. Dit maakt de kans op slachtoffers kleiner én zorgt dat de gevolgen van een noodsituatie voor het slachtoffer beperkt blijven.

Blijf op de hoogte 

Dit zijn onze activiteiten: 

Workshop Risico's in en om het huis

Met elkaar praten over een noodsituatie die is voorgevallen in huis of in de wijk, of die steeds weer angst oproept, geeft inzicht. Daarover gaat het in de Rode Kruis-workshop Risico's in en om het huis. De workshop vindt plaats onder begeleiding van een Rode Kruis-vrijwilliger. Lees meer over de workshop Risico's in en om het huis

Rode Kruis aan huis

Een rookmelder maakt het huis veiliger. Maar hangt er ook echt een rookmelder? En vormen die losliggende snoeren en kabels van je computer niet een gevaar? Voorkomen is beter dan genezen. Een Rode Kruis-vrijwilliger maakt in drie huisbezoeken een plan voor meer veiligheid in huis. Lees meer over Rode Kruis aan huis

EHBO op maat

Je hebt kwetsbaar en extra kwetsbaar. EHBO op maat is een workshop op maat, speciaal ontwikkeld voor kwetsbare mensen die in een noodsituatie meer risico lopen: verminderd zelfredzame mensen met een beperking bijvoorbeeld. Lees meer over EHBO op maat.

Sterk door je netwerk

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Goede contacten in de buurt maken dat kwetsbare mensen in geval van nood een beroep kunnen doen op iemand die dichtbij woont. Deelnemers aan 'Sterk door je netwerk' leren in vijf bijeenkomsten een sociaal netwerk in hun buurt op te bouwen. Lees meer over Sterk door je netwerk.

Contactcirkel

Dagelijks even contact zoeken om te vragen of alles goed gaat. Dat hebben de deelnemers van een Rode Kruis-contactcirkel met elkaar afgesproken. Deze vorm van signalering voorkomt dat iemand onopgemerkt blijft als er iets met hem of haar aan de hand is. Lees meer over de Contactcirkel.

Nieuwe activiteiten

Het Rode Kruis moedigt lokale Rode Kruis-afdelingen aan om nieuwe, innovatieve activiteiten te bedenken en uit te voeren: bijvoorbeeld activiteiten die specifiek passen bij de buurt. Lees meer over activiteiten van het Rode Kruis in de buurt.

Portretten van Sacha en Raymond

Sacha de Boer en Raymond Rutting portretteerden de mensen voor wie het Coop Rode Kruis Fonds is bedoeld: kwetsbare mensen uit de buurt, de deelnemers aan Rode kruis-activiteiten. Je kunt de foto's van Sacha en Raymond binnenkort bekijken. Volg ons op Facebook of Twitter om te weten waar en wanneer.

Steun het Coop Rode Kruis Fonds

Steun het Coop Rode Kruis Fonds. Zo help jij het Rode Kruis meer activiteiten in Nederland te organiseren. Extra doneren aan het Rode Kruis kan ook. Geef nu.

Logo-coop.jpg