Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Als bedrijf Partners Coop Rode Kruis Fonds Het verhaal van Jaap

Het verhaal van Jaap

Ondernemer Jaap ter Wengel heeft een Coop-winkel in Boekelo, maar in zijn vrijetijd is hij vrijwilliger bij het Rode Kruis. "Het Rode Kruis doet veel meer dan de meeste mensen weten."

rodekruis-ambassadeur-615.tif Coop-ondernemer Jaap ter Wengel is in zijn vrijetijd vrijwilliger bij het Rode Kruis. Hij hoopt dat de campagne voor het Coop Rode Kruis Fonds een groot succes wordt. 

"Slechts weinig mensen weten dat het Rode Kruis op zoveel plekken actief is. In onze regio (Twente) bemannen we als getrainde vrijwilligers de EHBO-posten, bij evenementen als de Military paardenwedstrijden en de Kennedymars, en geven we bezoekers hulp waar nodig. Daarnaast doet het Rode Kruis op lokaal niveau heel veel voor kwestbare mensen. En niet te vergeten, het Rode Kruis geeft ook EHBO- en reanimatietrainingen in het hele land. Die kunnen mensenlevens redden en zijn dus heel belangrijk. De vuurwerkramp in Enschede heb ik van dichtbij meegemaakt en ik voelde me als enkeling met een EHBO-diploma vrij machteloos. Als vrijwilliger van het Rode Kruis kan ik ├ęcht iets betekenen op zulke momenten."

Samenwerken en de buurt versterken

"We zijn als noodhulporganisatie ook altijd op zoek naar vrijwilligers voor noodhulpteams. Dat is echt het overwegen waard als je graag iets voor je medemens wilt betekenen. Ik vind het geweldig dat Coop de samenwerking met het Rode Kruis opzoekt en kijk ernaar uit om mijn klanten en medewerkers te laten zien wat het Rode Kruis allemaal doet. We kunnen samen nog zo veel meer bereiken! Ik hoop dat collega's in het hele land mijn voorbeeld volgen en dat we gezamenlijk het Coop Rode Kruis Fonds tot een groot succes kunnen maken. Dat verdient het Rode Kruis en onze buurt!"

Blijf op de hoogte 

Steun het Coop Rode Kruis Fonds

Steun het Coop Rode Kruis Fonds. Zo help jij het Rode Kruis meer activiteiten in Nederland te organiseren. Precies weten wat we met de opbrengst van het fonds organiseren? Laat je e-mailadres achter. Extra doneren aan het Rode Kruis kan ook. Geef nu.

Logo-coop.jpg