Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Als bedrijf Partners Coop Rode Kruis Fonds Projecten Coop Rode Kruis Fonds

Projecten Coop Rode Kruis Fonds

In Den Haag en Arnhem zijn projecten van het Coop Rode Kruis Fonds van start gegaan: Veiliger over straat en Samen Sterker.  ​

Artikel delen?

Arnhem Beeld 1.jpg

  Foto: Danny van den Berg

Veilig over straat in Den Haag

Den Haag had de primeur van een zelfredzaamheidsproject met steun van het Coop Rode Kruis Fonds. Afdeling Rode Kruis Den Haag heeft twee trainers opgeleid om de cursus ‘Veilig over Straat’ te geven. En de eerste twaalf deelnemers uit de wijk Moerwijk hebben de cursus gevolgd en hebben hun certificaat op zak. Veilig over straat is een praktische cursus, waarbij echt gekeken is naar waar mensen behoefte aan hebben in hun eigen buurt. Veel ouderen zijn verminderd zelfredzaam, sommigen durven zelfs amper naar buiten. Met deze cursus leren ze hoe ze met moeilijke situaties om kunnen gaan. Hoe kun je veilig pinnen bijvoorbeeld? Wat zijn babbeltrucs? En wat kan je doen om een inbraak te voorkomen?
Arnhem beeld 2.jpg
 Foto: Danny van den Berg

Deze cursus zal gedurende het jaar ook in andere wijken in Den Haag worden aangeboden, de Rode Kruis afdeling doet dit in samenwerking met de Coop, welzijnsorganisaties en zorginstellingen in de buurten. Door het Coop Rode Kruis Fonds kunnen straks honderden ouderen in Den Haag ’veilig over straat’.

Den Haag Beeld 1.jpg
  Foto: Danny van den Berg

Samen Sterker in Arnhem

Het Rode Kruis gebouw aan de Beethovenlaan in Arnhem staat iedere woensdag in het teken van zelfredzaamheid. Hierdoor worden buurtbewoners zich bewuster van de eventuele risico’s en weten ze wat ze moeten doen in geval van nood. Met die kennis op zak, maken ze samen Arnhem sterker.
Jan Hutte, voorzitter Rode Kruis Arnhem is erg blij met de financiële steun uit het Coop Rode Kruis Fonds: “In een noodsituatie zijn mensen in de eerste plaats op zichzelf aangewezen en op diegenen in de directe omgeving die hen kunnen helpen. Met het geld dat we voor ons project hebben gekregen, kunnen we kwetsbare groepen, jong en oud, heel gericht helpen hun zelfredzaamheid te vergroten.”
Benieuwd welke projecten er nog meer in het land georganiseerd worden met hulp van het Coop Rode Kruis Fonds? Download hier de pdf.
Den Haag Beeld 2.jpg
 Foto: Danny van den Berg

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.