Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Als bedrijf Partners Dentsply Prosthetics

Dentsply Prosthetics

Neem contact op met Frank Asser
Partnership Dentsply

Al vele jaren kan het Nederlandse Rode Kruis rekenen op de onmisbare steun van honderden tandartsen en hun patiënten die oude gouden kronen inleveren via het Gouden Kronen Plan. Onze partner Dentsply Prosthetics zorgt belangeloos voor de verwerking van het materiaal.

In de afgelopen 10 jaar heeft het Gouden Kronen Plan maar liefst € 1 miljoen opgebracht. Met deze opbrengst is al veel bereikt. Het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds helpt duizenden mensen zich voor te bereiden op natuurrampen. We trainen bijvoorbeeld reddingsteams, we bewegwijzeren evacuatieroutes en we bouwen stormbestendige schoolgebouwen.

Levens redden en leed voorkómen

Waarom wachten met hulp totdat de ramp plaatsvindt? Het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds helpt levens redden en schade en leed voorkómen. Met het Gouden Kronen Plan doen tandartsen samen met hun patiënten iets onbetaalbaars. Zo wordt een gouden kroon letterlijk goud waard.

Tandarts Fenna: "Mijn motivatie is eerlijkheid, ik heb tenslotte geen recht op dat goud. Het is een mooie bestemming voor afgedankte kronen. Want een enkel kroontje levert misschien tien euro op, maar als alle tandartsen meedoen, wordt het ineens een aanzienlijk bedrag."

Ook meedoen aan het Gouden Kronen Plan?

Klik voor meer informatie over het Gouden Kronen Plan of neem contact op met Frank Asser, manager corporate partnerships van het Rode Kruis.