Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Als bedrijf Partners Extra bijdrage Nationale Postcode Loterij redt nomadenfamilies in Mongolië

Extra bijdrage Nationale Postcode Loterij redt nomadenfamilies in Mongolië

 
In februari 2011 ontving het Nederlandse Rode Kruis een extra bijdrage van 1,3 miljoen euro van de Nationale Postcodeloterij. Het bedrag is bestemd voor het project ‘Nieuwe bronnen, nieuwe kansen, drinkwater en hygiëne voor gestrande nomadenfamilies in Mongolië.’  

Slechte omstandigheden nomadenfamilies in Mongolië

Mongolië is een prachtig land met uitgestrekte toendra’s, hoge bergen en de bekende Gobi woestijn. Dit boeiende land met zijn trotse, krachtige inwoners kent ook een andere kant. Dagelijks leveren duizenden nomadenfamilies een keihard gevecht tegen armoede en extreme weersomstandigheden. Na het verlies van al hun vee als gevolg van extreem koude winters en droge zomers zijn ze van het platteland naar de grote stad vertrokken. Hier komen ze terecht in krottenwijken, waar er een gebrek is aan sanitaire voorzieningen en besmet drinkwater hun grootste vijand is. 

Nieuwe bronnen, nieuwe kansen

Met het project ‘Nieuwe bronnen, nieuwe kansen, drinkwater en hygiëne voor gestrande nomadenfamilies in Mongolië' biedt het Rode Kruis biedt concreet hulp. Wij bouwen water kiosken, waardoor mensen toegang hebben tot veilig, schoon drinkwater. Daarnaast geven wij voorlichting, waardoor minder mensen sterven aan ziektes zoals diarree. Kortom, we bieden nieuwe kansen met nieuwe bronnen.
Dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kan het Rode Kruis weersbestendige waterkiosken bouwen en voorlichting geven. Hiermee redden we duizenden mensenlevens.