Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Als bedrijf Partners KICI

KICI

Stichting KICI zamelt belangeloos kleding in, waarvan een deel wordt hergebruikt of verkocht aan textielsorteerbedrijven. De opbrengst van de kledingverloop komt ten goede aan het Rode Kruis en is bestemd voor de afdelingen in Nederland.

Belangeloze steun van KICI

Als grootste kledinginzamelaar van Europa steunt KICI belangeloos het Rode Kruis. In ruim 80 verschillende Nederlandse gemeenten staan bijna 1250 textielcontainers. Te herkennen aan de groene kleur en het Rode Kruis logo en waar iedereen gebruikt textiel naartoe kan brengen.

Lever uw kleding in en steun het Rode Kruis

KICI sorteert de ingezamelde kleding: wat goed draagbaar is krijgt een tweede leven in Oost-Europa en ontwikkelingslanden. Dat wat goed is voor hergebruikt krijgt een tweede leven als poetslap of pakdeken. 

Twee vliegen in één klap

Per jaar verwerkt KICI bijna 11 miljoen kilo textiel en schoeisel. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het Rode Kruis, in het bijzonder de afdelingen in Nederland. Een mooie samenwerking, waarbij gebruikte kleding een goede bestemming krijgt en Rode Kruis-projecten in de buurt een steuntje in de rug krijgen. 

Breng uw kleding naar de textielcontainer in uw buurt

Kijk op www.kici.nl voor meer informatie en om te zien waar de dichtstbijzijnde textielcontainer staat. U kunt de KICI containers tegenkomen op straat, bij scholen, bij afval inzamelpunten en andere instellingen.

Meer informatie

Denkt u dat uw bedrijf ook iets kan betekenen voor het Rode Kruis? Neem dan contact op met Frank Asser, manager corporate partnerships.
 
Nieuwsgierig naar de andere partners van het Rode Kruis? Klik dan hier!

Lever uw oude kleding in!