Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Jong Talent

Jong Talent is welkom bij Het Rode Kruis


 
​​Meld je direct aan!


Eric tijdens een van zijn reizen

Eric Corton​

Onze ambassadeur maar vooral presentator en radio-dj Eric Corton is voor de jaarlijkse actie 3FM Serious Request in aanraking gekomen met het Nederlandse Rode Kruis. 

"Ik wil graag vertellen en verslag doen van de ellende in de wereld. Dat is mijn manier om te helpen en zoveel mogelijk mensen te bereiken en te mobiliseren om in actie te komen"

Eric heeft zich de afgelopen jaren voor verschillende 'stille rampen' ingezet als 'reporter' om de persoonlijke verhalen van  mensen in beeld te brengen. 

​​​Vier jaar geleden haalde het Rode Kruis alle kranten met het volgende bericht: "Het Rode Kruis zoekt bestuursleden met strakke huid". Voor het eerst in de geschiedenis kregen jongeren een actieve stem in het Landelijk Bestuur van het Rode Kruis. Masooma Yousufzai, toen 23 jaar, en Johanneke Tummers, toen 22 jaar, kregen de kans van hun leven om Bestuurslid Jongeren te worden. Ze kregen de opdracht om ervoor te zorgen dat volgende generaties zich ook verbonden zouden voelen met het werk van het Rode Kruis. 

De successen van de twee dames op een rij:

  • Jongerenbeleid geschreven en geïmplementeerd
  • Opzetten en inrichten van jongerenstructuur binnen het Rode Kruis
  • Nieuwe inspirerende jongerenactiviteiten geïntroduceerd, waaronder Eerste Hulp bij Festival en Masterclass

And The Good News Continues

​Maar de taak van de Bestuursleden Jongeren is nog niet klaar! Masooma Yousufzai maakt plaats voor een nieuw jong talent om zijn/haar ideeën te delen.

Het Rode Kruis start op 28 maart 2014 met een landelijke zoektocht naar één jong, talentvol en inspirerend bestuurslid. Als bestuurslid kom je samen met overige bestuursleden een aantal maal per jaar bijeen op het Verenigingskantoor in Den Haag om te beslissen over de belangrijkste zaken die spelen binnen het Rode Kruis, in binnen- en buitenland. Als bestuurslid Jongeren wordt er veel waarde gehecht aan jouw visie om jongeren te betrekken bij  het Rode Kruis en maak je echt verschil binnen de organisatie.

​Als bestuurslid zal je vanaf 7 juni 2014 een plaats krijgen naast huidige bestuursleden als:      
  • Inge Brakman (voorzitter), zelfstandig adviseur, lid Raad van Commissarissen DSM
  • Vincent van Stijn (penningmeester), Partner Deloitte
  • Johanneke Tummers (Bestuurslid Jongeren), afgestudeerd arts en Gezondheidseconomie, deelneemster Nationale DenkTank
Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder
​​jongtalent.png