Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Jong Talent Procedures en regels

Procedures en regels

​  
Meld je direct aan!
Irene Moors

Irene Moors

Onze ambassadeur en presentatrice Irene Moors zet zich in voor de hulpverlening van het Rode Kruis in Nederland.

"Ik voel me erg betrokken bij het Rode Kruis en zet me in om mensen meer kennis bij te brengen over EHBO. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In veel gevallen kan leed worden voorkomen of zelfs levens worden gered als omstanders iets doen."

  • ​Om in aanmerking te komen voor de functie van bestuurslid Jongeren van het Rode Kruis moet je minimaal 18 jaar en maximaal 25 jaar oud te zijn en de Nederlandse nationaliteit te hebben. Het aanmeldformulier moet in het Nederlands te worden ingevuld.

  • Je kunt je inschrijven van vrijdag 28 maart tot en met zondag 20 april. De foto die je meestuurt moet een herkenbare, recente pasfoto van je eigen gezicht te zijn. 

  • De geselecteerde finalisten worden op 24 april gebeld door het Rode Kruis. De jonge talenten die niet zijn geselecteerd ontvangen hier 25 april uiterlijk  per e-mail bericht over.

  • Als je tot een van de finalisten behoort, moet je aanwezig zijn bij de sollicitatiedag op 29 april. Op deze dag zullen de directie en bestuursleden van het Rode Kruis met de finalisten van gedachten wisselen over de toekomst van het Rode Kruis en de bevordering van jongerenparticipatie. De finalisten ontvangen ieder op 24 april per mail een specifieke case van het Rode Kruis. Op 29 april zullen de finalisten hun visie op deze case delen met een aantal bestuursleden en het managementteam van het Rode Kruis.

  • Op basis van de sollicitatiedag wordt op 30 april bepaald welk jong talent wordt voorgesteld als nieuw bestuurslid van het Rode Kruis.

  • Als bestuurslid begin je op 7 juni 2014 voor een periode van 4 jaar. Vier jaar lijkt misschien nu erg lang, maar om je goed te kunnen inleven en echt iets te kunnen betekenen is meer dan eens gebleken dat deze periode echt nodig is.

  • Tijdens je bestuursperiode houd jij je achterban en alle andere geïnteresseerden op de hoogte via social media als Twitter en Facebook, interviews, columns en/of een blog. Ook kunnen jongeren jou gemakkelijk benaderen met goede ideeën en vernieuwende initiatieven.

Als je nog vragen hebt, dan kun deze mailen naar jongeren@redcross.nl.  

​​​jongtalent-wagenpark.png