Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Jong Talent Rol & resultaat

Rol & resultaat

​​Meld je direct aan!

jong-bestuurslid-masooma.jpg

Masooma Yousufzai

Masooma Yousufzai is sinds januari 2011 bestuurslid van het Rode Kruis. "Het is bijzonder (en) uitdagend om als bestuur besluiten te mogen vormen over de toekomst van de organisatie, hulpverlening, strategieën, financiën en de participatie en betrokkenheid van nieuwe generaties. We willen zoveel mogelijk enthousiaste jongeren binden aan het Rode Kruis, en boeien door middel van nieuwe activiteiten."​ 

​Als bestuurslid streef je ernaar meer jongeren te betrekken bij het werk van Rode Kruis en geef je jongeren letterlijk een stem. Je draagt actief bij aan de verjonging van het Rode Kruis door gerichte acties daartoe te initiëren en te ondersteunen. Daarnaast biedt het Rode Kruis je veel vrijheid en mogelijkheden om de verhoging van jongerenparticipatie te bereiken.

Ook kom je in aanraking met interessante mensen, bouw je een waardevol netwerk op en vertegenwoordig je het Rode Kruis op (inter)nationale bijeenkomsten en werkbezoeken. Je krijgt een unieke kans om je eigen visie, netwerk en creativiteit in te zetten om het Rode Kruis onder de aandacht van jongeren te brengen en nieuwe initiatieven voor het Rode Kruis te ontwikkelen.

Vier jaar

Je wordt per 7 juni 2014 officieel aangesteld als bestuurslid van het Rode Kruis voor een periode van 4 jaar. Vier jaar lijkt misschien nu erg lang, maar om je goed te kunnen inleven en echt iets te kunnen betekenen is gebleken dat deze periode echt nodig is.

Mentor maakt je wegwijs

In de weken na 7 juni  zal je door een mentor binnen het Rode Kruis wegwijs worden gemaakt binnen de organisatie. Ook krijg je een uitgebreide mediatraining. Als bestuurder moet je immers in staat zijn de pers te woord te staan, in binnen- en buitenland, zoals bijvoorbeeld tijdens grote acties voor het Rode Kruis als 3FM Serious Request.

Ideeën delen

Tijdens je bestuursperiode houd je je achterban en alle andere geïnteresseerden natuurlijk via social media als Twitter en Facebook, interviews, colums en/of blogs op de hoogte van je ervaringen. Ook kunnen jongeren direct bij jou terecht met goede ideeën, vragen en initiatieven.

Als je nog vragen hebt, dan kun deze mailen naar jongeren@redcross.nl  

jongtalent-wagenpark.png​​​​