Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Maatschappelijke stage Mas bij het Rode Kruis

Meer over MaS

Een maatschappelijke stage bij het Nederlandse Rode Kruis is de kans om ervaringen op te doen voor het leven. Daarnaast staat een stage altijd mooi op je CV. Een stage bij het Nederlandse Rode Kruis zal nooit misstaan!
 
Sinds 2005 kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs bij ons terecht voor hun maatschappelijke stages. Ondertussen is het Rode Kruis uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van maatschappelijke stages, met uiteenlopende activiteiten op het gebied van sociale hulp, klimaat of fondsenwerving.

Help een plaatselijke afdeling of ondersteun een landelijke actie!

Een maatschappelijke stage bij het Rode Kruis kan bij een plaatselijke afdeling van het Rode Kruis. Maar ook door een ludieke activiteit op te zetten voor de landelijke activiteit 3FM Serious Request. De keuze is aan jou!

Lesmateriaal voor leerlingen en docenten

Een maatschappelijke stage bij het Rode Kruis is vooral een leerzame ervaring. Om deze ervaring zo goed mogelijk te laten verlopen biedt het Rode Kruis allerlei leuke lesmaterialen aan. Het lesmateriaal is aangepast aan de leerlingen, maar ook aan de docenten. Zo kunnen docenten optimaal de lessen voorbereiden en kunnen leerlingen snel aan de slag.

Contacten voor het leven

Ten slotte komen leerlingen in contact met veel mensen.  In Nederland er ruim 35.000 vrijwilligers actief voor het Rode Kruis. Een maatschappelijke stage brengt jongeren in contact met deze vrijwilligers en kunnen al vroeg in hun leven een breed netwerk opbouwen.Vele jongeren die zich al eens eerder hebben ingezet voor het Rode Kruis vonden het zo leuk dat zij zich vaker willen inzetten.