Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Maatschappelijke stage MAS activiteiten Collecte

Collecte

Zonder gulle giften kan het Rode Kruis niet bestaan. Collecteren maakt daarom een belangrijk deel uit van onze activiteiten. Tijdens de jaarlijkse collecteweek in juni zijn er altijd vrijwilligers - zowel collectanten als coördinatoren - nodig om te helpen met de (lokale) collecteorganisatie en de collecte zelf. Deelnemen aan de collecteweek kan alleen door jongeren van 16 jaar en ouder. Scholieren onder de 16 jaar kunnen uitsluitend collecteren onder begeleiding van een volwassene.

Opbouw lessen

De eerste startles gaat over het thema financiën van Het Nederlandse Rode Kruis. Hoe komt het Rode Kruis aan geld om haar vele projecten uit te kunnen voeren?  Het feit dat het Rode Kruis werkt met vrijwilligers maakt dat er veel meer kan worden uitgevoerd dan wanneer het om betaald werk zou gaan. Collecteren gebeurt jaarlijks door tienduizenden vrijwilligers
De gratis startles kan als losse les of voorlichting gegeven worden.  Bij deze startles vindt u achtergrondinformatie, een lesopzet (inclusief powerpoint presentatie), makkelijk te kopiëren werkbladen met vragen en opdrachten voor de leerlingen, en antwoordsuggesties.

Meer weten of een maatschappelijke stage organiseren?

Na deze les kunt u het Rode Kruis uit uw woonplaats of regio benaderen voor een gastles over het Rode Kruis en de activiteiten rondom de collecte. Ook informatie over een maatschappelijke stage kunt u bij het Rode Kruis inwinnen.