Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Maatschappelijke stage MAS activiteiten Humanitair Oorlogsrecht

Humanitair OorlogsrechtOorlog lijkt ver weg, maar is eigenlijk heel dichtbij. Jongeren in Nederland komen op allerlei manieren met geweld en oorlog in aanraking: via televisie, kranten, films, internet of games. Toch weten jongeren het belangrijkste vaak niet: ook oorlogen hebben grenzen. In het humanitair oorlogsrecht staan regels die mensen beschermen. 

Startles

De startles behandelt het belang van humanitair oorlogsrecht en de rol van het Rode Kruis in oorlogen. De les is geschikt voor de bovenbouw van het middelbaar onderwijs en kan los gegeven worden.  De gratis startles bevat achtergrondinformatie, een lesopzet (inclusief powerpoint presentatie), makkelijk te kopiĆ«ren werkbladen met vragen en opdrachten voor de leerlingen, en antwoordsuggesties. 

Meer weten of een maatschappelijke stage organiseren?

Na deze les kunt u het Rode Kruis benaderen voor een gastles over het Rode Kruis en het humanitair oorlogsrecht (HOR). Ook informatie over een maatschappelijke stage kunt u bij het Rode Kruis inwinnen. Mail voor deze vragen naar: hor@redcross.nl.
  • Startles Humanitair Oorlogsrecht
  • Presentatie (powerpoint)
  • Kijk hier voor bestaand meer materiaal over humanitair oorlogsrecht.
  • Meer weten over het Rode Kruis of een maatschappelijke stage aan deze lessen koppelen? U kunt bij het Rode Kruis in uw buurt de mogelijkheden navragen.