Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Maatschappelijke stage MAS activiteiten Klimaatverandering

Klimaatverandering

De meeste wetenschappers zijn het er over eens dat onze planeet in een ongekend tempo opwarmt. Het klimaat verandert. De afgelopen twee decennia verdubbelde het aantal rampen die direct het gevolg waren van slecht weer. Denk aan: overstromingen, droogte, hittegolven, zeespiegelstijging en smeltende gletsjers. Miljoenen mensen, ver weg en om de hoek, in Nederland maar vooral ook in ontwikkelingslanden, lopen het risico door deze natuurrampen getroffen te worden.

Mensen voorbereiden op rampen, voorlichting geven over de maatregelen die mensen beschermen, dat is klimaatadaptatie.
De eerste startles gaat in op het belang klimaatverandering en de rol van het Rode Kruis. De gratis startles kan als losse les of voorlichting gegeven worden.  Bij deze startles vindt u achtergrondinformatie, een lesopzet (inclusief powerpoint presentatie), makkelijk te kopiĆ«ren werkbladen met vragen en opdrachten voor de leerlingen, en antwoordsuggesties.

Meer weten of een maatschappelijke stage organiseren?

Na deze les kunt u het Rode Kruis benaderen voor een gastles over het Rode Kruis en klimaatadaptatie. Ook informatie over een maatschappelijke stage kunt u bij het Rode Kruis inwinnen. Mail voor deze vragen naar: mas@redcross.nl

Filmpjes Klimaatadaptatie