Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Maatschappelijke stage MAS activiteiten Sociale Hulp

Sociale Hulp

Het Rode Kruis zet zich steeds meer in om de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen te vergroten. Activiteiten voor ouderen, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, chronisch zieken, nieuwkomers proberen dit te bereiken. Dat heet Sociale Hulp. De helft van alle vrijwilligers van het Rode Kruis in Nederland helpt hieraan mee. Denk aan: Cursus Vrienden maken kun je leren, taalcoaches, huisbezoek, computer en internetles, omgaan met een mobiele telefoon, sporten met een beperking en er samen erop uit.

De startles gaat over het soort hulpactiviteiten aan de kwetsbare mensen. De gratis startles kan als losse les of voorlichting gegeven worden.  Bij deze startles vindt u achtergrondinformatie, een lesopzet (inclusief powerpoint presentatie), makkelijk te kopiĆ«ren werkbladen met vragen en opdrachten voor de leerlingen, en antwoordsuggesties.

Meer weten of een maatschappelijke stage organiseren?

Na deze les kunt u een vrijwilliger van het Rode Kruis uit uw woonplaats of regio uitnodigen om een gastles over het Rode Kruis en de activiteiten rondom Sociale Hulp in de regio te geven.  Ook aanvragen voor een maatschappelijke stage kunt u bij het Rode Kruis indienen.

Jong ontmoet oud is een goed voorbeeld van een sociale hulp-stage. Dit project kan ook als lintstage gedaan worden. In dat geval hebben leerlingen over een langere periode meerdere contactmomenten met een oudere.  Een activiteit met Jong en Oud wordt samen met het Rode Kruis in uw omgeving georganiseerd.

  • Meer weten over het Rode Kruis of een maatschappelijke stage aan deze lessen koppelen? U kunt bij het Rode Kruis in uw buurt de mogelijkheden navragen. Klik hier voor het  Rode Kruis in uw buurt.
  • Meer weten over Sociale Hulp?

Lesmateriaal Sociale Hulp

Na deze les kunt u een vrijwilliger van het Rode Kruis uit uw woonplaats of regio
uitnodigen om een gastles te geven over het Rode Kruis en welke Sociale Hulp-activiteiten er in de regio zijn. Indien u graag eerst een introductie op het
Rode Kruis wilt geven, dan is daar eveneens lesmateriaal voor beschikbaar.

Er is uitgebreid lesmateriaal beschikbaar over de populaire activiteit: Jong ontmoet Oud:

 Filmpjes Sociale Hulp