Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Maatschappelijke stage Voor de leerling

Voor de leerling

Je wilt iets doen voor een ander tijdens je maatschappelijke stage. Of gewoon, omdat je vindt dat het erbij hoort. Omdat je de wereld wilt verbeteren, ook al is het maar een klein stukje. Omdat je er veel voor terug krijgt én omdat het leuk is om te doen. Maar hoe pak je dat nou aan? Eigenlijk is het simpel: je geeft gewoon wat van je tijd. Een dag, een uur of een weekend.

Zin om je handen uit de mouwen te steken?  Er is veel mogelijk, dus kijk even rustig rond. Doe ideeën op en zie hoe simpel het is om iets te betekenen in het leven van een ander. Lees meer >.

Heb je al wat gedaan voor een ander? Vertel het door op facebook en deel je verhaal.

Leerzaam en leuk!
Tijdens een maatschappelijke stage bij het Rode Kruis krijg je een interessante en leerzame les, gevolgd door een leuke actie. Zo leer je niet alleen een van de grootste hulporganisaties kennen, maar je doet ook een leuke activiteit met een groep of je hele klas!

Je krijgt er veel voor terug
Een project van het Rode Kruis is een hele goede en leuke invulling van je maatschappelijke stage. En je krijgt er wat voor terug: waardering uiteraard, en vaak een hele bijzondere ervaring.