Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Maatschappelijke stage Voor de leerling Wat kan jij doen?

Wat kan jij doen?

25 mei: Internationale Dag van de Vermiste Kinderen
Elk jaar op of rond 25 mei staat het Rode Kruis stil bij alle vermiste kinderen op de wereld. Jij kan met je vrienden of klasgenoten meedoen door kleine speldjes met een bloemetje uit te delen aan mensen op straat. Voordat je de straat op gaan kan je vragen aan je docent de les te geven. Aanmelden kan via de mail: info@redcross.nl onder vermelding van 25 mei, MaS. 

Eerste hulp
Het Rode Kruis helpt mensen in kwetsbare situaties. Vaak door het verlenen van Eerste Hulp bij ongelukken. Dat is hard nodig, ook in ons eigen land. Maar juist hier daalt het aantal mensen met kennis over Eerste Hulp. Eerste Hulp is niet moeilijk. Iedereen kan het leren! Meer weten? Kijk snel op…

Jong ontmoet oud.  Op stap gaan met een oudere is heel gezellig. Samen op stap, het internet op, naar de film of sms-en.  Teveel ouderen hebben niemand meer om zich heen en zijn vaak eenzaam. Heb jij een dagje om een oudere op te zoeken en samen iets leuks te doen? Je kunt bijvoorbeeld een bakje koffie drinken, naar de bioscoop gaan of misschien heb je zelf wel een leuk idee. Lees snel verder om te zien wat er mogelijk is als maatschappelijke stage en wat jij kan doen!   Klik hier. 

ValentijnsDag Old school Dating op Valentijnsdag! Dating is hot, maar weet jij eigenlijk wel hoe dat 'old school' moet? Jij kan het zelf vragen aan ouderen en een echte date organiseren rondom Valentijnsdag in een verzorgingstehuis. Bij het lesmateriaal over Sociale Hulp lees je meer over activiteiten met ouderen.

Money Maker Als jij goed met geld om kan gaan is Money Makers een ideale maatschappelijke stage voor jou. Wat we hiervoor zoeken zijn slimme investeerders. Je krijgt  een microcredit wat je op een goede manier moet gebruiken om meer geld te generen. Hierbij is alles mogelijk: van een sporttoernooi naar een hondenuitlaatservice tot broodjes kroket verkopen, zolang het maar winstgevend is. De opbrengst gaan naar een project van het Rode Kruis. Voor uitleg over deze activiteit kijk hier.

Mappo Mondo  Mappa Mondo biedt een thuis aan kinderen met een levensbedreigende of ernstige chronische ziekte. Een thuis waar kinderen spelen, leren, lachen en huilen. Het Rode Kruis heeft drie Mappo Mondo huizen in Nederland. In Wezep, Rijswijk en Waalre.  Lijkt jou het leuk om deze kinderen een plezierige dag te bezorgen en ben je 18 jaar of ouder? Meld je aan via: mappamondowezep@redcross.nl

Internationale project Ben jij goed in geld lospeuteren bij mensen en wil je dat geld nu eens goed besteden? Dan kan je meedoen aan een maatschappelijke stage waarbij je een internationaal project van het Rode Kruis ondersteunt. Meer >>

Collecte
Tijdens de collecte week van het Rode Kruis kan jij je handen uit de mouwen steken en helpen veel geld in te zamelen om alle doelen van het Rode Kruis te helpen realiseren. Collecteren kan je op veel manieren doen. Soms kan je met een vriend langs de deuren, maar ook kan je er een hele happening van maken op je school of bij het dichtstbijzijnde winkelcentrum. Ben jij ouder dan 16 jaar en heb je goede ideeën. Klik hier.

Humanitair Oorlogsrecht
Het humanitair oorlogsrecht geeft regels die gelden in gewapende conflicten over de hele wereld. Jij kunt deze regels verspreiden op scholen. Voorlichting geven over humanitair oorlogsrecht is interessant, nuttig en leuk!  Bekijk het lesmateriaal.

Klimaatadaptatie Ben je ook zo geschokt als je naar het nieuws kijkt en hele gebieden in Indonesië staan onder water ? De beelden op het nieuws van mensen die op de vlucht zijn voor natuurrampen zijn verschrikkelijk. Het Rode Kruis kan natuurrampen niet voorkomen, maar wel mensen beter voorbereiden op extreme omstandigheden. Wil jij het Rode Kruis helpen de noodzaak om hier wat aan te doen aan de man te brengen? Dan is dit de maatschappelijke stage voor jou. Verder >> 

Serious Request. Vind jij 3FM Serious Request ook zo'n goede actie? Het Rode Kruis helpt je om er meer mee te doen. Iedereen kan het lesmateriaal gebruiken, met klassen aan de slag en zo een eigen steentje bijdragen door zelf een actie op te zetten. Het lesmateriaal bestaat uit infoblokken, filmpjes en een interactieve quiz zodat je precies weet waar 3FM Serious Request om draait. 

  • Download hier het gratis lesmateriaal en powerpoint!
  • Een filmpje met Coen & Sander op Coen's oude school om het lesmateriaal te promoten. 
  • Vergeet niet de actie aan te melden op www.3fm.nl/school
  • Bekijk hier het filmpje over 3FM Serious Request 2009 
  • Wil je meer informatie, wil je actiemateriaal bestellen of heb je een vraag aan het Rode Kruis? Mail naar 3fm@redcross.nl

25mei: Internationale Dag van de Vermiste Kinderen
Elk jaar op of rond 25 mei staat het Rode Kruis stil bij alle vermiste kinderen op de wereld. Jij kan met je vrienden of klasgenoten meedoen door kleine speldjes met een bloemetje uit te delen aan mensen op straat. Voordat je de straat op gaan kan je vragen aan je docent de les te geven. Aanmelden kan via de mail: info@redcross.nl onder vermelding van 25 mei, MaS.