Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Studentendesks Overige activiteiten

Overige activiteiten

​Naast de verschillende commissies en projecten worden er ook ééndaagse activiteiten georganiseerd. Hiervoor hebben wij vrijwilligers nodig om te helpen. Wil jij deel uitmaken van zo'n geweldige ervaring?

Artikel delen?

Project GA!

Dit project zorgt ervoor dat de 7 grootste studentenverenigingen in Groningen in aanraking komen met verschillende verzorgingstehuizen en dat de ouderen een dag in het zonnetje worden gezet. De activiteiten die deze dag worden georganiseerd verschillen van een stadswandeling, tot een paardentram, tot een potje bingo. Elk jaar is er ruimte voor nieuwe ideeën. Deze dag vindt plaats in maart.

Forward Voetbaltoernooi

Aan het eind van ieder studiejaar organiseren wij in samenwerking met studentenvoetbalvereniging G.S.A.V.V. Forward een voetbaltoernooi voor kinderen van het speciaal onderwijs. Tijdens deze dag kunnen de kinderen in teams tegen elkaar voetballen, een EHBO-spel spelen, een stormbaan beklimmen en aan andere leuke activiteiten meedoen! Dit is elk jaar weer een groot succes en een laagdrempelige manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk. Deze dag vindt plaats in mei.

Collectes

Maximaal 6 keer per jaar wordt er gecollecteerd voor de Studentendesk van het Rode Kruis. Er is een jaarlijks terugkerend moment tijdens de introductie tijd van Vindicat en van Gyas. Daarnaast collecteren commissies ook voor hun eigen activiteiten, zoals de commissies You Are Beautiful en Serious Request.

Informatie?

studentendeskgroningen@rodekruis.nl