Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Studentendesks Studentendesk Leiden

Studentendesk Leiden

​De Studentendesk Leiden heeft meerdere gezellige commissies, waar je zo plaats in zou kunnen nemen​:

 • Commissie Fondsenwerving
  Deze commissie is verantwoordelijk voor het werven van donaties en fondsen op een originele en ludieke manier.
 • Serious Request
  Deze commissie bedenkt en organiseert activiteiten om geld op te halen voor Serious Request.
 • Humanity commissie
  Deze commissie zet zich in voor eenzame ouderen. Zij organiseren activiteiten waarbij zowel ouderen als studenten betrokken worden. Daarnaast organiseert de commissie een grote activiteit waar zij vluchtelingen en studenten samenbrengen. Op deze manier wordt geprobeerd wederzijds begrip en maatschappelijke betrokkenheid te creëren.
 • Commissie Move
  In samenwerking met Stichting Move worden met basisschoolleerlingen leuke projecten opgezet en uitgevoerd.
 • Humanitair Oorlogsrecht Commissie
  Het aantal conflicten in de wereld groeit. Hierdoor is kennis over het Humanitair Oorlogsrecht van steeds groter belang. Leden van de HOR Commissie worden opgeleid tot expert op dit vakgebied. Vervolgens houdt de commissie zich bezig met het brainstormen en organiseren van activiteiten als lezingen, masterclasses of symposia.
 • You Are Beautiful commissie
  Deze commissie organiseert een dag waarop mensen met een verstandelijke beperking in het zonnetje worden gezet. Denk hierbij aan activiteiten als sport, muziek en visagie. Het kan niet gek genoeg!
 • Rode Kruis Week Commissie
  Deze commissie organiseert een week vol met activiteiten en evenementen voor studenten. Het doel is geld ophalen voor de Studentendesk Leiden en hiermee worden de andere projecten gefinancierd.

Solliciteren

De sollicitaties voor de commissies vinden veelal plaats aan het begin van het collegejaar maar ook door het jaar heen zijn er vacatures. Interesse in commissiewerk? Stuur een mailtje naar studentendeskleiden@rodekruis.nl !

Ben je op zoek naar een parttime bestuursfunctie? In maart wisselt het bestuur. Stuur een mail met je CV + motivatie naar studentendeskleiden@rodekruis.nl

Flexvrijwilliger

Lijkt het je leuk om af en toe te helpen bij de uitvoering van een activiteit, meld je dan aan als vrijwilliger zodat je op de hoogte wordt gehouden van alle activiteiten. Dit kan door een mailtje te sturen naar studentendeskleiden@rodekruis.nl Hiernaast hebben we een actieve Facebook pagina.

EHBO cursus

Ook kun je bij ons als student voor maar 65 euro een Europees erkende, viersterren EHBO cursus volgen! Stuur een mailtje naar EHBOstudentendeskleiden@rodekruis.nl voor meer informatie en data.

Voorzitter
Fifi Crezee fcrezee@rodekruis.nl

Secretaris & Vrijwilligersmanager
Eugenie van der Ven evanderven@rodekruis.nl

Penningmeester
Rose-Anne van Denderen rvandenderen@rodekruis.nl

Bestuurslid Projectcoördinator
Kyra de Hair kdehair@rodekruis.nl

Bestuurslid EHBO
Anna Jorna ajorna@rodekruis.nl

Bestuurslid PR & Communicatie
Sanne Edelkoort sedelkoort@rodekruis.nl
 
Studentendesk Leiden zet zich in voor het Rode Kruis